Laialt levinud uskumuse põhjal teenib järgmine väljalase kaht suurt eesmärki – panna inimesi Windows 8/8.1 fiaskot unustama ja kõik internetiühendusega seadmed üksteisele veel lähemale tuua.

Viimasega seostub ka hetkel kõige rohkem elevust tekitav uus kõlakas Win9 suhtes – seni Windows Phone 8.1 keskkonnas tegutsenud digiabiline Cortana kolib ka tavaarvutitesse.

Tulevikule mõeldes võibki sellest opsüsteemi suurim trump kujuneda. Selle kasutamine arvutil võib pakkuda sama innovaatilist, ulmelist kogemust nagu hääljuhitavad arvutid "Star Trekis".

Kuna Microsoft toob Cortana järgmisel aastal ka Windows 8 ja Xbox One'i keskkondadesse, tundub selle veelgi vingemal kujul kolimine Windows 9-le igati usutav.

Kuna Win8/8.1 rõhk tahvelarvutitele ei avaldanud üldsusele muljet, muutub Win9 väidetavalt taas tavaarvuti- ehk siis hiire-klaviatuuri kesksemaks.

Loota on muuhulgas Start-menüü naasmist, kuigi alles jäävad kuuldavasti ka
windowsphone'ilikud paanid (smart tile). Metro rakendused hakkavat ka töölaual jooksma. Ja ebapopulaarne Charms kaduvat üldse ära.

Räägitud on ka, et Win9 kohendab end vastavalt seadmele, tavaarvutil siis ühe välimusega keskkond, nutiseadmel veidi teistsugune.

Ülalolev pilt on illustratiivne ega kujuta tegelikult Windows 9-t.