Seetõttu ei olnud mul Far Cry 4 osas mingeid erilisi lootusi. Kuid mängu proovides sain ma positiivse üllatuse osaliseks, avastades eest üsnagi huvitava teose, kirjutab M Kuubis.

Far Cry 4 pakub üht suurimat ja mitmekesisemat avatud maailma ning kõige huvitavamat ja kaasahaaravamat lugu koos suurepärase mängukogemusega, mida seeria jooksul nähtud ja kogetud.

Üksikosale on lisatud ka koostöövõimalus (co-op), mille Ubisoft on suutnud viia uuele tasemele. Nimelt kui valid onlain-variandi, siis saavad su sõbrad igal ajal (välja arvatud sissejuhatus) sinu sessiooniga liituda. Samamoodi on sinul võimalik teiste mängudega liituda.

Tänu sellele on sul praktiliselt võimalik koos sõbraga kogu FC4 otsast lõpuni koos läbida. Siinkohal ei meenu hetkel ühtegi teist sellisel tasemel mängu, mis võimaldaks koos sõbraga seda sarnasel kujul avastada ja koos lugu nautida.

Mängija kehastab tegelast nimega Ajay Ghale, kes reisib Kyrati, täitmaks oma surnud ema viimast soovi, et puistata tema tuhk seal laiali. Selle käigus avastad sa end peatselt keset kodusõda, abistamas mässajaid, kes võitlevad diktaator Pagan Min'i vastu.

Far Cry 4 pakub sulle suurt avatud maailma nimega Kyrat, mis asub Himaalajas. Ning seda avastades ei või iial teada, mis üllatus sind järgmise nurga taga ootab. Lõputut vägivalda kohtab muide praktiliselt igal sammul. Ning sinul tuleb sellesse piirkonda rahu tagasi tuua.

Kõik otsused on olulised ning mõjutavad maailma sinu ümber ja asjade edasist kulgu. Nii et otsuste tegemisel ole ettevaatlik.

Lisaks Pagan Min'ile lojaalsetele sõduritele võid silmitsi sattuda ka hundikarja, leopardi või kotkaga, kes on otsustanud sind oma jahisaagina ära märkida. Ja näiteks kotkad või leopardid võivad vahel üsnagi tüütud tegelased olla. Eriti kotkad, kellele pihtasaamine nõuab juba suuremat osavust kui minul.

Ei-ei, eks ma loomulikult saan samuti neile neetud kotkastele pihta, aga ühe kotka allatoomiseks läheb mul tavaliselt mitu korda rohkem kuule kui ühe Kuningliku Armee sõdurite salga likvideerimiseks. Ja kuna kuulid kipuvad pahatihti kiirelt otsa saama, siis ma üritan neid kuule kellegi teise jaoks hoida.

Vähemalt ülejäänud linnud ja loomad, keda kohtad, on enamasti siiski rahumeelsed ja suurem osa neist üritab kontakti inimesega vältida. Muidugi kui sa neid siiski torkima lähed, siis nii mõnigi neist võib põgenemise asemel sind hoopis rünnata, näiteks ninasarvikud. Ja ühe tigedaks aetud ninasarvikuga silmitsi sattumine ei pruugi üldse meeldiv kogemus olla.

Loomadest veel niipalju, et Far Cry 4 pakub sulle võimalust elevandiga ringi ratsutada. Ja mõne sõdurite salga ründamisel võib elevant päris abiks olla. Muidugi on elevant veidi kohmakas. Vaadake seda suurt ja võimast looma, on täiesti loomulik, et ta on kohmakas ja tema juhtimine on keerulisem kui auto juhtimine.

Mingil veidral põhjusel nurisevad erinevates foorumites kasutajad selle üle, et Ubisoft olevat teinud halba tööd ja elevandi juhtimine on kohmakas. Ning nad eelistavad elevandile autot, kuna auto juhitavus on oluliselt parem kui elevandi juhitavus. Selliseid avaldusi on vahel päris lõbus lugeda.