Windowsi arvutitel on jämedalt võttes neli tuntud brauserit. Pika edumaaga menukaim on Google'i Chrome, sellele järgneb Mozilla Firefox. Edasi tulevad Microsofti Internet Explorer, Apple'i Safari ja Microsofti Edge, millel kõigil on väike kasutajaskond, aga mis on tänu tootjale siiski tuntud.

Miks täpselt peaks tahtma kõige popima tuntud brauseri kõige vähem menuka tuntud brauseri sarnasemaks muuta? Vastus koosneb ühest sõnast: Defender.

Defender on tuntud kui tulemüüri kõrval see ainuke turvarakendus, mida Windowsi arvuti kohe kindlasti vajab. See on juba opsüsteemile lisatud, nii et sa ei pea isegi viitsima veebist otsida, alla laadida ja paigaldada!

Microsoft väljastas brauser Chrome'i jaoks laienduse Windows Defender Browser Protection, mis Google'i sirviku koosseisus sama eesmärki täidab nagu algupärane Defender arvutis. Ehk siis peamiselt hoiatab õngitsuskatsete (kahtlaste linkide) eest ja juhatab nende juurest turvaliselt minema.

Defender-laienduse vastu räägivad hetkel kolm tõika. Esiteks tundub see praegu töötavat ainult Chrome'i brauseris Windowsi arvutis, mitte näiteks Chrome OS-i opsüsteemiga arvutis.

Teiseks on sarnaseid laiendusi muidugi hulgaliselt, ja ka Chrome'is on õngitsejate vastane kaitse juba sisse ehitatud.

Edge-brauseriga ühendab laiendust sama tehnoloogia kasutamine. Nii et Defenderi abil saad Chrome'i heas mõttes Edge'iga sarnasemaks muuta. Windowsi arvutites on Defender tõesti väärt abimees, kuigi kahtlasele lingile mitteklõpsamine või kahtlase faili mitteavamine on küberohutuse isa ja ema.

Kui arvad, et sa ei tea või mäleta, mis elukas see Defender täpselt on, siis äkki see Windowsi arvutist pärit kuvatõmmis avitab:

ekraanitõmmis