“Alphabet on peamiselt ettevõtete kogumik. Nendest suurim on muidugi Google. See uus Google on veidi saledam, sest üsna kaugete tegevusaladega ettevõtted on nüüd hoopis Alphabeti omandis,” kirjutas Page.

Uus struktuur peaks tegema firma korralduse loogilisemaks. Nii jääb emafirma Alphabeti omandisse ikka firma nimega Google, mis pakub otsingu-, e-posti-, kaardi- ja muid teenuseid. Uuest Google’st eraldi, Alphabeti alla jäävad näiteks:

  • Life Sciences, mis töötab välja glükoositaset mõõtvat kontaktläätse,
  • Calico, mis tegeleb eluea pikendamisega,
  • Google X laboratoorium, kus töötatakse näiteks droonikulleri tehnoloogiaga.
  • Nest, mis arendab internetti ühendatud termostaadi ja muuga nutikodu
jne.

Börsile noteerituks jääbki Alphabet, nii et kõik varasemad Google’i aktsiad konverteeritakse üks-ühele ja samade õigustega Alphabeti aktsiakteks.

Kui emafirma Alphabeti tegevjuhiks saab Larry Page, presidendiks Sergey Brin ja nõukogu esimeheks Eric Schmidt, siis uue kõhnema Google’i juhiks määrati Sundar Pichai.

Ilmselt on ümberkorraldusel mitu eesmärki. Ühe olulisimana aitab see liiga suureks paisunud Google’it pisut saleneda ja see muudab ettevõtte kiiremaks ja uuenduslikumaks. Silicon Valley’s on kombeks, et liiga suureks paisunud ettevõtted ei suuda enam innoveerida.

Tehnoloogiakommentaatori Om Maliku hinnangul aitab Alphabeti tütarfirmadesse jaotunud äri ka vabamalt tegutseda ilma pideva järelvalveametite kullipilguta, mis muidu börsifirmat saadab.

Samuti võiks Alphabetil olla paremad võimalused omandada täielikult või osaliselt teisi ettevõtteid – Malik viitab Teslale –, mis saaks Alphabeti all ikkagi eraldiseisvalt jätkata.