Tehnoloogia-ajakirjanduses on omad stambid, mida regulaarselt lugeda saab, isegi kui need päris tõele ei vasta. Näiteks see tore müüt, et arvutid on kadumas ja arvutimängud vannuvad alla konsooli-, mobiili-, brauseri kaudu ligipääsetavale mängudele jm.

Selle kõrval on vahelduseks värskendav lugeda, et arvutimängude jaoks sobivaid videokaarte tootval nVidial läheb paremini kui eales varem.

USA firma teatas oma uusima majanduskvartali tulemused, mis oli nende jaoks üldse esimene kahe miljardi dollari suuruse käibega kvartal (meie rahas enam kui 1,86 miljardi eurot).

nVidia ei tegele muidugi ainult ressursiahnete arvutimängude nautimiseks vajalike kallite graafikalahenduste tootmisega. Neilt tuleb nutiseadmeid jooksutavaid Tegra kiipe, andmekeskusi, Androidi konsoole ja teleboks... Uus kasvava tähtsusega tegevusvaldkond on tehisintellekt, sh isejuhtivates autodes.

ekraanitõmmis

Aga arvutimängurite rõõmsana hoidmine on endiselt väga tähsal kohal. nVidia käive üldiselt kasvas tänavuse ja eelmise aasta võrdluses 54% võrra, viimase ja eelviimase kvartali võrdluses 40% võrra.

Mainitud kahest miljardist enam kui poole moodustabki mängundusega seotud käive, mis kasvas tänavuse ja eelmise aasta võrdluses 63% võrra, viimase ja eelviimase kvartali võrdluses 59% võrra.

nVidia edu on ka teenitud, sest firma on väljastanud järjest väga tugeva soorituse ja hea hinna-kvaliteedi suhtega kaarte nagu GTX 1080. Forte on sellealaseid uudiseid ikka kajastanud, leia ridamisi linke varasematele uudistele teksti lõpus.