Õige ka, sest hiljutine uuring näitab, et Eesti eelistab tegelikult veel selgelt juhtmega internetti, mida tellib tubli neli viiendikku majapidamistest.

Starmani uus trump on Euroopas vähelevinud tehnoloogia 10G EPON, millest Forte kirjutas juunis, ja millega on plaan alates järgmisest aastast kortermaju varustada.

Tänasel meediahommikul püstitas Starman uue tehnoloogia abil tutvustamise mõttes ka nii-öelda koduse interneti kiirusrekordi, milleks kujunes 8416 Mbit/s. Üleslaadimine õnnestus kiirusega kuni 6077 Mbit/s.

Tulemus sündis avalikus kliendiseadme koormustestis, ühe arvuti ja iPerf-rakendusega.

10G EPON-i võrgu toel on plaan tekitada valmidus nii-öelda sümmeetriliseks gigabitiseks koduinternetiks. See tähendab, et ametlik kiirus on nii alla- kui ka üleslaadimisel kuni 1 Gbit/s.

Eelkõige on sellise võimekusega võrgu loomine tuleviku kindlustamiseks. Starmani statistika näitab, et juba praegu pakutav 500 Mbit/s kiirusega kodune internet on enamikele tellijatest rohkem kui piisav.

Starmani juhatuse esimees Aivo Adamson: “Täna loome eeldusi ülikiire ühenduse pakkumiseks tegelikult veel teadmata, mis kõik võib tulevikus hakata internetikasutuse mahtu märgatavalt kasvatama – asjade internet, uued meelelahutusteenused, kasvõi täna ulmena näivate toidu ja lõhnade või enda hologrammi edastamine.

Samamoodi poleks me veel viie-kuue aasta eest osanud prognoosida näiteks seda, et kõned ja tekstisõnumid on täna telefonides muude teenuste kõrval selgelt tahaplaanile jäänud.”