USA õhujõud ja strateegiline väejuhatus määravad kindlaks, millised 50 raketti täpselt kolmel raketiväljal Malmstromi, F. E. Warreni ja Minot' õhujõudude baasides asuvast 450 šahtist eemaldatakse, vahendab Defense News.

Tühjad šahtid jäävad osaks uue START leppe järgi lubatud 800-st aktiivses kasutuses mitte olevast stardiseadeldisest.

Et kõik 450 šahti alles jätta, peavad USA relvajõud tegema tuumajõududes muid kärpeid 800 kasutusel mitte oleva ja 700 kasutusel oleva stardiseadeldise hulgas.

Merevägi ehitab ümber 56 stardišahti ehk neli kõigil 14 tuumaallveelaeval, et neisse ei saaks tuumarelvi paigutada. Relvad eemaldatakse allveelaevadel 40 stardišahtist ja relvastatuks jäetakse 240.

Õhujõud ehitavad ümber 30 pommitajat B-52H nii, et nad ei ole enam võimelised tuumarelvi kandma. Õhujõud säilitavad 66 tuumarelvade kandmiseks võimelist pommitajat.

Et tühjendatavad maismaa raketišahtid jäävad täielikult töökorda, ei kärbita mandritevahelisi ballistilisi rakette teenindavaid väeosasid.

50 šahti pidevalt tühjana hoidmine võimaldab õhujõududel paremini hooldustöid läbi viia, ilma igapäevast tegevust segamata. Tühje šahte valvavad endiselt õhujõudude julgeolekuüksused.