Tuleb välja, et kosmosesondi kaitseb Päikese vahetus ligiduses oleva umbes 500 000 kraadise kuuma eest TPS (Thermal Protection System - termaalne kaitsesüsteem) tehnoloogial põhinev kilp. TPS-kilp koosneb kahest süsinikkilbist, mille vahel on süsinik-komposiitvaht. Kilp kannatab kuni 1650 kraadist kuumust, vaata altpoolt ka videot selle testimisest.

Kuid kuidas selline kilp sondi kaitseb, kui temperatuur Päikese lähedal on kuni 500 000 kraadi? NASA selgitab, et kosmoses võib temperatuur ulatuda tuhandete kraadideni ilma, et sellega kokku puutuvad pinnad kuumaks läheks.

Selles on süüdi kosmose tühjus ja hõredus - kuna temperatuurimõõt tähendab seda, kui kiiresti osakesed liiguvad, siis soojusenergia ise peegeldub pigem selles, kui palju energiat need osakesed suudavad üle kanda. Võrdluseks tuuakse välja kuumaõhuahi ja keev vesi - sama temperatuurinäiduga ahju puhul suudab inimene oma kätt seal palju pikemalt hoida kui tulises vees, sest gaasis on kuumust ülekandvaid osakesi vähem kui vedelikus.

Sond on varustatud sensoritega, mis hoiavad kilpi autonoomselt nii, et see hoiaks kilpi enda ja Päikese vahel. Samuti on sondil jahutussüsteem, millega oleks võimalik jahutada keskmise suurusega elutuba. Jahutusvedelikuna kasutatakse deioniseeritud vett.

Kosmosesond plaanitakse Maalt välja lasta hiljemalt 6. augustiks.