Satelliitidel on muidugi ka nimed: mikrosatelliidid on Longjiang-1 ja Longjiang-2 , missiooni peategelane on aga releetehiskaaslane nimega Queqiao. Hiinlased tahavad Queqiaod kasutada Kuu tahaküljele saadetava kulguriga nimega Chang`e 4 suhtlemiseks. Kulgur saadetakse teele millalgi selle aasta sees.

Longjiang-1 ja Longjiang-2 pidid plaani järgi Kuu ümber tiirlema ja seda uurima, aga Longjiang-1 langes mingi rikke tõttu rivist välja, ühendus sellega katkes ja Hiina kosmoseteadlased arvavad, et see on jäädavalt kadunud.

Longjiang-2 on aga rivis, mida tõendab ka selle tehtud ja Maale saadetud foto (peale klikkides näeb seda täismõõdus. Satelliit ise on suhteliselt väike, umbes kapisuurune, kaaludes 45 kg. Kui see 28. mail oma Kuu-orbiidile jõudis, "vaatas" see tagasi koduplaneedi poole ja tegi esimesed katsefotod, mis nüüd avalikkuse ette jõudsid.

Mis missiooni peategelast Queqiaod puudutab, siis temast ja Chang`e kulgurist kirjutasime lähemalt paar nädalat tagasi, kui satelliidid startisid. Uudise leiab SIIT.