Lisaks sellele on tegemist esimese astronaudiga, kes õpingud katkestas enne, kui ta kosmoselennule kvalifitseerus. 2017. aastal õpinguprogrammi sisse saanud Robb Kulini õpingute katkestamise põhjused olid isiklikud, täpsemaid põhjuseid ei Kulin ega NASA avanud ei ole.

Inseneridoktori haridusega Kulin töötas alates 2011. aastast SpaceX-is ning oli üks lüli meeskonnast, mis tegeles Falcon 9 raketi arendamisega. NASA astronaudiprogrammi kandideeris ta eelmisel aastal, pärast seda, kui ta oma varasemalt töökohalt lahkus. Ta oli üks 18 300 kandidaadist, vastuvõetavaid "õpilasi" oli aga vaid 12. Vaatamata õppekohtade vähesusele ja potentsiaalsete soovijate arvule teatas NASA, et kedagi uut astronaudiõppesse Kulini asemele ei võeta.

Viimati katkestas astronaudikandidaat õpingud 1968. aastal, toona oli neid lausa kaks. Brian O'Leary jättis õpingud pooleli, kuna leidis, et kosmoselendude arv on ebapiisav ning tõenäoliselt ei saaks ta kunagi kosmosesse lennata, John Llewellyni loobumise põhjus oli see, et ta ei suutnud reaktiivmootoriga õhumasinatega lendamist ära õppida.

Selleks, et astronaudikandidaadiks kvalifitseeruda, peab inimesel olema inseneeria, bioloogia, füüsika, arvutiteaduste või matemaatika alane bakalaureuseharidus, kolm aastat töökogemust kosmosetööstuses või 1000 lennutundi reaktiivlennukiga. Lisaks peab inimene olema võimeline vastu pidama pikaajalisele füüsilisele koormusele ning nägema hästi.