Eesti aja järgi toimus start mõni minut pärast kella kaht öösel ning tund hiljem oli asteroidi uuriv kosmosesõiduk juba end kanderaketist vabastanud. Veel tund hiljem ja NASA pressikonverentsile kogunenuil oli põhjust aplodeerida.

"NASA muudab iga päev ulmet reaalseks teaduseks," oli juhtivteadlane Ellen Stofan rahul.

Teadlased ütlesid, et kosmosesõiduk nimega OSIRIS-REx on hea tervise juures, avanud mõlemad päikesepaneelid, võtnud sisse õige kursi ning ka side toimib probleemideta.

Järgmised seitse aastat veedab sond Bennu poole lennates. Bennu on üks iidne Kuldkihara vööndi asteroid. Mitte liiga väike, mitte liiga kaugel, kirjutab Popular Science. Asteroid koosneb süsinikupõhistest materjalidest, mis on pärit ajast, mil Päikesesüsteem moodustus.

Tegu on esimese NASA missiooniga, mille eesmärgiks on reisida asteroidile, võtta sellelt proov ja tuua see tagasi Maale. Bennu peidab loodetavasti saladusi Päikesesüsteemi ja sellega koos meie kõigi kauge ajaloo kohta. Ühtlasi uurib sond seda, kuidas Päikese kuumus asteroidi orbiiti mõjutab. See info võib marjaks kuluda siis, kui asteroid ühel hetkel Maale liiga lähedale sattuma peaks ja meil tekib vajadus ta endast kaugemale nügida.

Veel annab sond infot võimaliku kosmosekaevandamise kohta tulevikus. Regoliiti ehk pinnakatet asteroididelt, Marsilt ja Kuult võib tulevikus kasutada selleks, et varustada Marsin koloniste või Kuul asuvat baasi vee, hapniku ja ehitusmaterjalidega.