Keerukate ja õrnade uurimisseadmete tõttu peab maandumine olema sujuv ning probleemideta. Praeguse kava kohaselt siseneb masin Marsi atmosfääri kiirusel 19 000 km/h ning avab seejärel oma 12 meetri laiuse langevarju. Lihtsalt langevarjust aga ei piisa - peale selle on maanduril tõukurid, mis aeglustavad InSighti kiiruse umbes 8 kilomeetrini tunnis. Sellelt kiiruselt peavad aga lõpptöö ära tegema maanduri spetsiaalsed jalad, mis põrutuse endasse peavad võtma.

Seejärel kasutab maandur oma viie sõrmega haardevõimelist kätt, et seismomeeter - SEIS ja soojusvoosond - HP3 Marsile pinnale asetada ning nii saabki hakata uurima marsivärinaid ning planeedi temperatuuri. Peale SEIS ja HP3 instrumendi on InSightiga kaasas ka RISE nime kandev seadeldis, mis aitab mõõta Marsi pöörlemist ning selle eri näitajaid - koore paksust, tuuma tihedust ja teisi koostist puudutavaid näitajaid. Kui teadustehnika maandumisel kahjustada saab, võivad aga need ülesanded täitmata jääda.

Pea 10 aastat arenduses olnud kosmosesõiduk alustas oma teekonda selle aasta 5. mail. InSighti missiooni kogumaksumus on hinnanguliselt üks miljard USA dollarit.

Nimekirja erinevatest otseülekannetest, mis maandumist näitavad, leiab SIIT.