Delfi otseülekanne toimus Tallinnas Koplis, Pikakari rannas.

Pärast täielikku varjutust oli võimalik näha ka osalist kuuvarjutust. Täielikule kuuvarjutusele eelnevat osalist varjutust Eesti geograafilise paiknemise tõttu näha polnud.

Kuu-uurija Martin Välliku sõnul tuleb erinevate taevakehade vaatlemisel kasuks hea vaatluspaik. "Kuna suvel jääb öine lõunasuunaline ekliptika üsna madalale, on lagendik, mereäär või kõrgem koht vaatlusel kindlasti abiks," soovitas Vällik sobivat vaatluskohta. Mingeid erivahendeid Kuu vaatlemiseks tarvis ei ole.

Erinevalt selle aasta alguses toimunud superkuu varjutusest polnud seekord tegemist hiiglasliku Kuuga. Vastupidi - tegemist on mikrokuuga. Kuu on Maast maksimaalsel võimalikul kaugusel, olles taevas nähtav eriti pisikesena.

Kuuvarjutuse tulemusena värvus Kuu pind punakaks. Kuna Maa kaaslase pinnale otsene päikesevalgus ei ulatu, siis murdub nähtav valgus ja jõuab sinna läbi Maa atmosfääri. Seejuures filtreeritakse aga osa lainepikkusi atmosfääri poolt välja ning valdavalt jõuab Kuuni punase lainepikkuse valgus, muutes taevakeha "veriseks".

Lisaks Kuule oli võimalik näha ka ülieredat Marssi ning Veenust, Jupiteri ja Saturni. Marss tõusis veidi pärast Kuud, aga taevas olid nad teineteisele üsna lähestikku - Marss peaks olema umbes kuus kraadi Maa kaaslasest allpool. Veenust tasus otsida kohe päikseloojangu ajal, lääne suunast, umbes neli kraadi horisondi kohalt. Samuti hakkas pärast päikeseloojangut edelasuunast paistma Jupiter. Saturn paiknes lõunakaares, aga on Jupiterist tuhmim ning on paremini nähtav taeva tumenedes.

Lisaks kaasnesid kuuvarjutusega ka päikesevarjutused - esimene päikesevarjutus toimus 13. juulil, teine on alles tulemas ning toimub 11. augustil. Mõlemal juhul on tegemist osalise päikesevarjutusega. 11. augusti päikesevarjutust on võimalik näha ka Eestis. Kuna Eesti asub varjutuse lõunaservas, on meie Päikesest "ära hammustatud" ainult võrdlemisi pisikene tükk. Mida rohkem lõuna poole minna, seda väiksemaks see tükk läheb. Kui tahta Päikest vaadelda, siis tuleb aga olla ettevaatlik - ilma vastavate kaitsevahenditeta Päikesesse vaadata ei tohi! Kuidas täpselt Päikest vaadelda, loe täpsemalt SIIT.