07.10.2017, 21:48
EESTIAEGSEID RETSEPTE | 5 erinevat vahvlitainast 1937. aastast, mida perele valmistada!
![Vahvlid](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/2e997000-b8ae-11eb-8dfa-a754e3943b05.jpg?noup&w=1200&h=711&ch=0.7235&cw=1&cx=0&cy=0.0712&r=16:9)
Vahvlid
FOTO:
Eestiaegses ajakirjas Eesti Naine oli soovitusi, näpunaiteid ning ka valmistamisõpetusi hulganisti. 1937. aasta veebruarikuu numbris õpetati valmistama aga maitsvaid vahvleid!
Taigen rauaga küpsetamiseks
Ained: 1 muna, 1 klaas piima, 1 klaas nisupüüli
Valmistamine: Muna klopitakse lahti, lisatakse pool piimast juurde ning segatakse jahudega. Siis lisatakse ülejäänud piim. Klopitakse taigent. Lastakse seista pool kuni kolmveerand tundi ja küpsetatakse vahvlirauaga.
![Tavaline vahvlitaigen](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/2e979b40-b8ae-11eb-83d5-4777ed92cc3d.jpg?noup&w=400)
Kartulivahvlid
Ained: 300 g keedetud riivitud kartuleid, 2,5 klaasi piima, 200 g jahu, 2-3 spl sulatatud võid.
Valmistamine: Kartulid ja jahu segada osa piimaga hästi läbi, sis lisada juurde ülejäänud piim ja sulavõi. Lasta taignal umbes 1 tund seista ja küpsetada.
![kartulivahvlid](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/2e7b87c0-b8ae-11eb-98b6-49bcde121acf.jpg?noup&w=400)
Kohupiimavahvlid
Ained: 50 g võid, 50 g suhkrut, 3 muna, 125 g jahu, 1 klaas rõõska koort, 125 g kohupiima.
Valmistamine: Või ja munarebud vahusatakse suhkruga. Lisatakse jahu ja läbi sõela surutud kohupiim, koor ja vahustatakse munavalged. Taigen kastatakse läbi ja küpsetatakse.
![Kohupiimavahvlid](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/2e8f84f0-b8ae-11eb-83d5-4777ed92cc3d.jpg?noup&w=400)
Liivavahvlid
Ained: 25 g võid, 100 g tuhksuhkrut, 65 g kartuli- ja 65 g nisujahu, maitseks riivitud sidrunikoort ja 3 muna.
Valmistamine: Või vahustatakse suhkruga, lisatakse munarebud, segatakse läbi. Nüüd lisatakse segatult jahud ja sidrunikoor, lõpuks vahustatud munavalged. Kastetakse läbi ja küpsetatakse vahvlipannil.
![Liivavahvlid](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/2e8f0fc0-b8ae-11eb-98b6-49bcde121acf.jpg?noup&w=400)
Pärmivahvlid
Ained: 100 g võid, 4 mina, 25 g pärmi, pool liitrit piima, 2 tl suhkrut, veerand tl soola, 250 g jahu, riivitud sidrunikoort.
Valmistamine: Munad klopitakse lahti koos suhkru ja soolaga, lisatakse juurde pärmi, sulavõid ja sidrunikoort. Kastetakse jahud juurde ja lastakse paar tundi soojas kohas kerkida. Nüüd klopitakse taigen läbi ja küpsetatakse kohe.
![Pärmivahvlid](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/2e96ff00-b8ae-11eb-a43e-c39d2a6aaf33.jpg?noup&w=400)
Head katsetamist!
![Eesti Naine, veebruar 1937, nr.2](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/e7c85cc0-bc9c-11eb-9325-6fdf49545404.jpg?noup&w=400)