Gamescomi kiire kasv oma lühikese ajaloo jooksul annab aimu videomängude tohutust populaarsuse kasvust viimastel aastatel. Esmakordselt toimus üritus 2009. aastal, asukohaks oli toona samuti Köln. Esimesl messil käis uusimate ja oodatuimate mängudega tutvust sobitamas 245 000 inimest, mis oli ühe videomänguürituse jaoks enneolematu arv. Viimase kuue aasta jooksul on gamescom aga kasvanud ja populaarsust kogunud ning eelmise aasta augustis väisas Kölni messikeskust juba 345 000 mängusõpra. Tänavusele messile oodatakse üle 800 esineja enam kui 50 riigist, kelle tööd tuleb uudistama pea pool miljonit külastajat.

Gamescom pakub seega sadadele stuudiotele võimaluse tutvustada maailmale uusi ja palavalt oodatud mänge ning just seetõttu on tegu niivõrd populaarse üritusega. Mängustuudiote jaoks on gamescom ideaalne platvorm uute videote ja treilerite avaldamiseks, uuenduste ja lisade väljakuulutamiseks, ning isegi varasemalt saladuskatte all olnud mängudelt vaikuseloori kergitamiseks. Lisaks mägimisele toimub ka muud huvitavat – maailma parimad cosplayerid kehastuvad tuntuimateks mängutegelasteks, toimub hulgaliselt loenguid, seminare, etteasteid ja palju muud. Tegu on monumentaalse üritusega, mis koondab endas videomängumaailma kõiki tahke.

Seega, kui oled mänguhuviline, siis oled sattunud õigesse kohta, sest sel aastal toob kodumaine videomänguportaal Level1 koostöös Delfiga sinuni kõik värskemad uudised otse Kölnist!

Hoia silma peal E-Spordi rubriigil.