Jälgi 19., 20. ja 21. augustil taasiseseisvumise otseblogi Delfist!

Head lugejad ja vaatajad, meenutused saada aadressile meenutus@delfi.ee ning sotsiaalmeedias kasuta #eesti1991, nii jõuavad Sinu mõtted ka meieni!

Otseblogi koostamisel on kaudselt või otse kaasa aidanud suur osa Delfi ja Eesti Päevalehe toimetusest ning kasutame katkeid LP-le antud intervjuudest ning teistest materjalidest, mis sel nädalal Ekspress Meedia väljaannetes ilmunud.

Kui üles lugeda vaid mõned nimed, kelle tööd moel või teisel näha saab, siis need on Heiki Suurkask, Linda-Riin Võeras, Madis Aesma, Hendrik Kuusk, Argo Ideon, Reet Pärgma, Keiu Virro, Mihkel Tamm, Maarja Pakats, Ester Vaitmaa.

Video- ja fotosisu ettevalmistamisega on tegelenud Joosep Martinson, Mark Šandali, Priit Simson, Tiit Blaat, Madis Veltmann, Karin Kaljuläte, Andres Putting, Madis Kallas, Gertu Võsu, Brit-Maria Tael, Anna Aurelia Minev, Joonatan Allandi, Philip Kaat, Hendrik Kampus.

Vanad arhiivikaadrid videos on pärit Viktor Siilatsi filmidest "Vabaduse tee" ja "August 1991", Rahvusarhiivi Filmiarhiivist ning ERRi raadioarhiivist.

Vanadest fotomaterjalidest on kasutusel nii EPL-i arhiivi, Eesti Ekspressi arhiivi, Filmiarhiivi kui ka Eesti Ajaloomuuseumi pildid. Aga ka erakogude pilte Tiit Made, Tunne Kelami ja teiste kogudest. Rahvusvahelisest meediast on kasutusel RIA Novosti, Reutersi, AP ja AFP arhiivikaadrid.