Üks suur valdkond, mis Jaapani tehnoloogiahiiu jaoks aga alati masendavalt kahjumlik olnud, on nutitelefonid.

Infolekete avalikustamisega tuntust kogunud Twitteri kasutaja @evleaks teatas möödunud nädalal, et Sony plaanib nigelate tulemuste tõttu Lähis-Idas, Türgis ja Aafrikas mobiiliärist suisa loobuda ning teeb selle osas lõpliku otsuse oktoobris.

Sellest hoolimata leiab Sony, et aeg on küps nende seni kalleima telefoni väljastamiseks. Või paremal juhul hinna poolest eelkäijaga esimest-teist kohta jagava telefoni.

See saab olema Xperia XZ2 Premium, mis on jätkumudel aastavanusele Xperia XZ-ile, mis on omakorda jätkumudel umbes pooleteise aasta vanusele Xperia Z5 Premiumile.

Kõik kolm pakuvad 4K resolutsiooni toetavat ekraani, Z5 Premium oli sellega maailma esimene. XZ2 Premium on aga esimene telefon, mis salvestab 4K HDR-videot (10-bitises HLG vormingus)

XZ2 Premium kahes eri värvitoonis (Foto: tootja)

XZ2 Premium ilmub USA-s hinnaga 800 dollarit, mis tähendab, et Euroopas võib see kõrgem olla, näiteks 900 eurot. Eelkäija XZ Premium alustas ka 800 dollariga, aga tootja jättis Euroopa hinna samuti 800-le, kuigi on tavaline näha viimase puhul suuremat summat. Karta võib, et Sony seekord nii lahke pole ja loodab siiski uue hinnarekordi püstitada.

Nutitelefoni-valla kuldne trio Apple, Google ja Samsung üllatasid väga kalliste tipptelefonidega juba mullu (vastavalt iPhone X, Pixel 2 XL, Galaxy Note8 maksid kõik ligi või vähemalt 1000 eurot). Miks Sony peab vajalikuks oma senise kesise mobiiliäri taustal juba teist korda samasse gruppi pürgida, jääb siinkohal hea vastuseta.

XZ2 Premiumist saab ka seni suurim 4K UHD ekraaniga Sony telefon, sellel on 2160 x 3840 pikslit 5,8-tollisel pinnal. Lisaks Snapdragon 845 kiip, Android 8, 6 GB töönälu ja 64 GB andmeruumi, topeltpõhikaamera jm.