Ühest küljest ei saa seda tootjatele muidugi ette heita, sest neil on õigus oma kaubale ise hind määrata, ja komponentide hinnas ei kajastu lisakulud nagu arendustöö, turundus jne.

Teisest küljest on aga lihtsalt huvitav teada, kui palju mingi seade ikkagi riistvaraliselt maksab.

Selgub, et Microsofti Xbox 360 mängukonsooli uue haibitud lisaseadme Kinect komponendid maksavad kordades vähem kui poehind.

See tundub Microsofti vaatenurgast mõistlik samm, kuna konsoolide sõja praegune ring tõi nii Microsoftile kui PS3 autor Sonyle miljarditesse dollaritesse ulatuvaid väljaminekuid. Eks nad üritavad igal võimalikul moel raha juurde teha.

MS on avaldanud, et ainuüksi Kinecti ja Windows Phone 7 reklaamimiseks kulutavad nad kokku miljard dollarit.

Teisalt paneb see kurvalt mõtlema Kinectist eemaldatud tehnoloogiatele, mis kahandasid algselt üliambitsioonika juhtsüsteemi pigem Wii rivaaliks ja pühapäevamängurite platvormiks.

Kinect maksab USAs 150 dollarit, Suurbritannias 130 naelsterlingit. Väle guugeldamine paljastab, et seadme saab Eestis kätte 2700-3000 krooniga, Xbox 360'ga komplektis muidugi palju rohkem (5400-6400 krooni).

Selles peituvate komponentide kogumaksumus on aga ainult 56 dollarit.

Kinecti uhkeim osa on algselt Iisraeli sõjaväele loodud lahendus firmalt PrimeSense: pildiprotsessor, heli ja video liides, kaamerad, mikrofonid. See maksab kokku 17 dollarit.