Internide piraatlusevastase võitluse ülesannete hulka kuuluvad kontode käigushoidmine BitTorrenti erasaitidel, linke skaneerivate bottide arendamine, lõkstehingud (millegi ostmine, et koguda tõestusmaterjali müüja seadusirikkuva tegevuse kohta) jms.

Suurtes meediafirmades piraatlusevastase võitlusega tegelejad peavad olema failijagamistehnoloogia eksperdid. Seetõttu pole ime, et Warner Bros.-i personaliosakond värbab arvutit tundvaid üliõpilasi aktiivselt Piraatlusevastase Interni kohtadelele. Enamik noorema põlve arvutisõpru on ju varem ebaseaduslikult faile jaganud.

Interni ülesandeks on mõistagi ka internetist (IRCist ja fooumitelt) ebalegaalselt postitatud Warner Bros.-i ja NBC Universali kraami otsimine ja neid pakkuvatest saitidest info kogumine. Nii saite kui kasutajaid tuleb ka autoriõiguste rikkumisest teavitada ja saata ettepanekuid ebaseaduslike materjalide serveritest eemaldamiseks.

Uudne ametipost alustab 2010. aasta juulist ja töö pole interni nimest hoolimata tasuta, vaid toimub 17 500 inglise naelsterlingilise aastapalga eest. See on meie rahas hetkekursi alusel ümmarguselt 310 000 krooni. Soovijad peavad samal ajal ülikoolis õppima arvutitega seotud ala ning kasuks tuleb kogemus selliste tähtsate sõnadega nagu Java või JSP või PHP, Perl või Python. Avalduse esitamiseks oli aega 31. märtsini.

Sisetunne ütleb, et Warneri tegevuses pole midagi eriti uuenduslikku ega üllatavat, aga põnev lugeda ikka, eks?