Selles pole midagi häbeneda, me kõik tuhnime rämpsus. Aga internet on nagu suur rootsi laud, kus on absoluutselt kõike - nii et pole mõtet ainult magusa puruga ülepuistatud jäätist võtta. See on maitsev, kuid jätab mõnes mõttes alati seest tühjaks.

Pakume välja viis saiti, mis peaks teid muutma teistest netisõltlastest paremaks ja targemaks! Kõik need eeldavad inglise keeles lugemise oskust, aga see kuulub tänapäeval juba iga korraliku internetisõltlase põhivaruste hulka.

Paljud teavad saiti Snopes.com, mis põrmustab tobedaid linnalegende. Vähemad aga teavad saiti You Are Not So Smart, mis lükkab ümber tobedaid mõtlemismalle, mis võimaldavad meid näiteks tobedaid linnalegende uskuda.

Enesepettuse paljastamisele pühendatud sait pakub välja rea valearvamusi ja rebib need kärmelt tükkideks. Näiteks. Me usume, et kui teeme mingi otsuse (kasvõi millist nutitelefoni osta), põhineb see ratsionaalsel otsuse - mis aga tegelikult töötab, on ankruefekt, kus algsed muljed jäävad meiega ja muudavad hilisemaid tajupilte. Nii et kui algselt meeldis iPhone...

YANSS pakub päris palju müüte, mida lõhkuda, näiteks kas vastandid tõmbuvad (vihje: EI) või kas universum püüab meile midagi öelda (taas ei).

Saiti lugedes on ainuke keerukas asi mitte muutuda jobuks, kes rikub vestlusi pidevate märkustega stiilis "Vabandust, aga teie väide põhineb levinud valearvamusel..." Sellised ei meeldi kellelegi.

Hey Ladies, How Are you? Fantastic. Have you seen the double rainbow? It’s amazing. Oh, you haven’t. You dun goofed. Consequences will never be the same. You make Keanu sad. Maybe he was iced by a bro?

Kas see oli arusaadav jutt? Kui ei, peate ruttu oma internetimiimide alaseid teadmisi täiendama! (Klipi, lingi, e-kirja kaudu või muul moel internetis kiiresti leviv idee, nali vms).

KYM on selleks üks kasulikemaid saite, mis internetimiime nii loetleb kui lisaks seletab, kuidas ja miks teatud asjad saavad popiks ja teised mitte. Sellest on kasu näiteks Justin Bieberi edu saladuse selgitamisel.

Seda saiti lugedes tunnete end targemana, ja iga õige internetisõltlane teab ju, millised on värsked (hitt)miimid. Kirsiks torditükil on mitmed eri võimalused saiti jälgima hakata.

Kas olete sattunud teise tehnikahuvilisega mingil teemal vaidlema ning avastanud, et jääte kaotajaks? Tal oleks nagu näpp otse tehnikamaailma pulsil ja teil mitte. Ta teab Antennagate'ist, E3 kõlakatest ja Androidi arengutest päevi enne teid! Olgu ta neetud! Kuidas ta nii hästi informeeritud on?

Ehk loeb ta Techmeme'i, mis pole otseselt tehnikasait, vaid agregaator, mis kogub uusimaid tehnikalugusid ühte paika kokku. Kui tahate kiirelt infot digitaalmaailmas toimuva kohta, külastage Techmeme'i, mis loetleb kõik sündmused, millest tehnikahuvilised räägivad.

Natuke kuiv lugemine, aga kui kiired uudised tähendavad vaimukast analüüsist või kommentaarist enam, on sait igati abiks.

Vahel puudutab tähtsaim tehnikamaailmas aset leidev tõesti seda, millega Apple tegeleb või mis Google'il uut varuks. Aga tulevik? Kas tehnoloogia viimane sõna pakub samuti huvi?

Teisisõnu: unustage nutitelefonid, tervitage singulaarsust.

h+ Magazine tegeleb, nagu nende hüüdlause ütleb, "tehnoloogia-, teadus- ja kultuuritrendidega, mis inimestele olulist mõju avaldavad". Tehisintellekt, süvavestlused "Caprica" telesarjast, argumendid surematuse poolt ja vastu - see on sait nohikutele, kellele meeldib asju vaadelda laiemast perspektiivist.

Sest kui tehnoloogia tulevik piirduks ainult mängukonsoolide ja iPhone'idega, oleme ju mandunud, eks?

Lifehacker pole just obskuurse sisuga sait, aga selle poole pöörduvad isegi suurimad spetsid, et eluga toime tulla või asju tõhusamalt teha.

Nimi vihjab nõuannetele elust, aga Lifehacker kaldub rohkem tehnikasse puutuva poole. Näiteks mida proovida värskes Safari täienduste galeriis või kuidas iPhone 3G iOS4 operatsioonisüsteem varasema vastu vahetada, kuna see neetult aeglaseks muutus. Nii et kui tahate elu või arvutit kiiremaks muuta, tasub siia pöörduda!