Mozillal tuleb nüüd piinlikkusega tunnistada, et "brauserite sõjas" rindejoone hoidmine osutus oodatust raskemaks. Arvata on, et Internet Explorer 8 viib hiljemalt veebruariks kasutatuima netilehitseja tiitli Microsofti tarkvaraarendajate leeri tagasi, sest Firefox ei suuda ruttu uute reliisidega vastata.

Pingsalt oodatud Firefox 3.6 lükkus edasi ja ilmub "mingil ajal 2010. a esimeses kvartalis". Windows 7 visuaalidega sobituv Firefox 4 hiilib aga, saba sorgus, tõenäoliselt juba edasi 2011. aastale. Windows 7 on müügil paraku juba 2009. a oktoobrist, nii et seda ei saa enam eriti tõmbenumbriks pidada.

Mozilla senised fännid on hakanud ajapikku üha häälekamalt nurisema eri ühilduvusprobleemide, üldise stabiilsuse ja turvaaukude üle. Ka tekitas segadust tootja vajadus väljastada Firefox 3.6-le seni tervelt viis eri avalikku beetat. 3.6 on üle keskmise põnevusega oodatud, kuna parandab tehnilisi probleeme ja lubab välilehtedel (tab) töötada iseseisvates protsessides, mis tähendab, et kui üks kokku jookseb, see ei "tiri alla" kogu sirvikut. Mida suudab juba praegu Google'i Chrome.