Quartz vahendab, et Divorce Online'i nimelise lahutusandmeid koondava portaali sõnul märkis sellel aastal oma lahutuse põhjuseks Fortnite lausa 200 paari 4665st, kelle lahutuse kohta portaal selle aasta algusest andmeid kogunud on. Laias laastus on tegemist seega umbes viie protsendiga paaridest.

Arvestades, et videomängud on sõltuvust tekitavad ning ka teisi sõltuvusi (alkohol, narkootikumid, hasartmängud) nimetatakse tihti suhte purunemise põhjusena, ei ole Fortnite'i lisandumine nimekirja midagi eriti üllatavat. Mängu mängib üle maailma kokku umbes 125 miljonit inimest, kellest vähemalt pooled on täiskohaga tööga täiskasvanud. Umbes 70% mängijatest kulutavad mängus ka elektrooniliste esemete ostuks raha, keskmiselt kuni 85 dollarit.

Fortnite on battle royale tüüpi videomäng, kus mängu võitmiseks tuleb hävitada vastasmängijad, kasutades selleks relvasid, keskkonna mõjusid või sõidukeid. Kokku on ühes mängus korraga sada mängijat, kes võivad võistelda üksinda, paaridena või neljaste gruppidena.