Et aga uued rekorditpurustavalt õhukesed tahvelarvuti ja nutitelefon on praktiliselt samal ajal maailma ette jõudnud, avaldame neist ühisuudise ikka.

Uus maailma õhim nutitelefon pärineb meie kandis vast vähetuntud Hiina tootjalt vivo Electronics. Mudel kannab nime vivo X5 Max (viimane sõna tundub rekordõhukese seadme puhul muidugi kohatu või vähemalt ootamatu) ning aasialastele mõeldud tooteks see ilmselt ka jääb.

Eelmine rekordihoidja oli Oppo R5 (4,85 mm), X5 Maxi vastav näitaja on seevastu tootja väitel 4,75 mm.

Mis selle saleda pihaga kaunitari sees ja peal on? Android 4.4.4 KitKat, 1,7 GHz kaheksatuumaline kiip, 5,5-tolline täis-HD ekraan, 13 MP taga- ja 2 MP esikaamera, 2 GB muutmälu, LTE tugi.

Foto: tootja

Uus õhim tahvelarvuti on aga Apple'i iPad Air 2, mis alates eilsest ehk 4. novembrist ka Eestis müügil on. Selle hinnad algavad 509 eurost. Seade on saadaval kuldse, hõbedase või "kosmosehalli" kestaga.

Air 2 kaalub 437 grammi ja on 6,1 mm paksune ehk 18% õhem kui eelmised iPadi versioonid. Samas on see eelkäijatest kiirem-võimsam ning tootjat uskudes "kõige vähem peegelduva ekraaniga tahvelarvuti maailmas".

Võimsus kasvas 64-bitise A8X kiibistiku lisamise tõttu, aga akukestvust see väidetavalt ei vähenda (mis jääb kuni 10 tunni juurde).