Tegelikult siiski mitte. 2200 Sony PS3-seadet tellis The U.S. Air Force Research Laboratory ehk lihtsalt öelduna USA õhujõudude teadusuuringute osakond, mille eesmärk on koostada seninägemata superarvuti. Süsteem hakkab analüüsima radariinfot ja jäljendama ajutööd.

Nagu varasemate superarvutite puhul, huvitab koostajaid PlayStation 3 südameks olev Cell-protsessor, mille loojateks Sony, Toshiba ja IBM.

Umbes kuu eest maailma kiireima superarvuti trooni hoidnud Roadrunner, mis maksis 120 miljonit dollarit ning koosnes 12 000 Celli kiibist ja 6000 tavaliselt serverites kasutatavast lisaprotsessorist. Armee palgal teadlased kasutavad palju odavamat varianti: reastavad 2500 PS3-seadet (300 oli juba nende käsutuses) ja kasutavad omavaheliseks ühenduseks Etherneti porte. Nad katsetavad sarnast süsteemi 336 konsooliga juba 2008. aasta aprillist, see maksis ainult 360 000 dollarit.

"Parim omadus oligi madal hind - 400 dollarit tükist - mis on vahepeal langenud 300ni," ütleb laboris töötav Richard Linderman. Neile pole aga eriti meeltmööda riistvaralised piirangud: kiip kasutab 256 MB muutmälu ja infoedastusvõime on kõigest kümnendik Roadrunneri omast. Lisaks on Roadrunner 64-bitine süsteem, tavaline muutmata PS3 ainult 32-bitine.

AFRL peab PS3 klasteri tugevusteks kõrglahutusega video töötlemist ja radarisignaalide analüüsimist, aga muljetavaldav on veel võime ajutöö peensusi uurida. Samuti saab süsteem tööajal uusi käsklusi vastu võtta nagu tavalised arvutid, mitte ei tööta tüüpilise superarvuti kombel ühe eesmärgi kallal korraga.

PS3 klaster hakkab teoreetiliselt pakkuma viiendikku Roadrunneri arvutusvõimsusest, aga hind on 60 korda väiksem - 2 miljonit dollarit.