Valitsusi on seni häirinud tehnoloogiahiidude nagu Google (Alphabet) ja Facebook komme enamikes riikides tavapärasest maksumaksmisest hoiduda ja maksudelt kokkuhoidmiseks võimsalt skeemitada – kuigi raha teenivad ju igas riigis, kus tegutsevad.

Ühendkuningriik on vähemalt läänes siis esimene, mis asja lahendamiseks spetsiaalse maksu kehtestab. See hakkab kehtima 2020. aastast.

Digimaks hakkab kehtima suurtele firmadele - sellistele, mille globaalne aastatulu on vähemalt 500 miljonit naela (ca 563 miljonit eurot).

Sellised ettevõtted peavad 2% Ühendkuningriigis saadud käibest digimaksuna ära andma, mis toob riigile usutavasti 400 miljonit naela aastas.

Ühendkuningriigi julgus digimaksu kehtestamisel seisneb selles, et paljude valitsuste poolt veeretatud plaan tõesti teoks tehakse (Hispaania valmistub ka sellist maksu kehtestama, aga parlament pole veel heakskiitu andnud).

Digimaksu kehtestamine nõuab seadusandluse uuendamist ja muutmist ning ilmselt ka valmidust tehnoloogiahiidudega esialgu kembelda, kes hakkavad maksude "optimeerimiseks" tõenäoliselt uusi võtteid otsima.