Ta leidis, et õiged ralli tripmeetrid on hirmus kallid ja see lahendus oleks palju täpsem. Lisaks jääks ära aeganõudev kalibreerimine rehvi mõõdu muutumisel, mida hooaja käigus üsna tihti ette tuleb, kirjutab Proeksperdi ajaveeb Hello World.

Vastasin, et tema Nokiat muundada ei oska, sest ühtegi seadet pole arenduseks võtta – aga tema kaardilugejat, Androidi jooksutavat Samsungi aga küll. Sellest piisas ja lõime käed.

Esimeseks probleemiks sai kohe, et kuidas tavalisi ralli-tripmeetreid üldse kasutatakse. Pole ei mina ega tema ühtegi sellist masinat näppinud ja piltide järgi oli enamus aparaatidel mitu tablood ja hulgim nuppe.

Selleks sai ette võetud tõenäoliselt maailma lihtsaima ralli tripmeetri (ehk õigemini kompuutri) Monit Rally Q-Seeria kasutusjuhend. Sellest pidi piisama, et välja selgitada, mida ühe lihtsa tripmeetriga teha peaks saama.

Niisiis, mida üks lihtne ralli tripmeeter tegema peab (Monit Rally Q-10 alusel):

* lugema kogu- ja vahedistantsi, nii kasvavalt kui kahanevalt

Lisaks peab sellega saama:

* nullida eraldi vahedistantsi ja mõlemat distantsi
* muuta lugemise suunda või üldse seisma panna
* distantsi käsitsi muuta

Nullimine, lugemise suuna muutmine ja seismapanek võiks olla teostatav mingi välise puldiga.

Väliseks puldiks oli algselt mõte võtta mõni nupuga hands free seade. Kuid tehniliste raskuste tõttu sai idee tulevasteks versioonideks tallele pandud. Sellest hoolimata sai lõpptulemus hea ning rakendus suudab ka jalakäijakiirusel täpselt vahemaid mõõta.

Esialgu hoian veel pöialt, et rakendus esimesed tuleristsed Maarjamaal edukalt läbiks. Võõrsil rakenduse kasutajate hulk aina kasvab ja juba on Google Play poes ka esimesed arvustused üleval.

Huvilised saavad lahenduse kätte Google Playst.

Fotod: ekraanitõmmised rakendusest

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!