Meeskonna esialgse turu-uuringu põhjal on teenusest huvitatud ka e-poed, kes saaksid ühisostuvõimalust pakkuda oma e-ostukorvides.

TransferWise korraldab tudengitele mõeldud arenduspäevi nimega Challenge, mille eesmärgiks on luua suhteid andekate tudengitega, aga ka pakkuda noortele toote loomise ja arendamise praktilist kogemust.

Aega on 24 tundi, läks!

“Eestis on arendusüritused – hackathon’id, IT-ettevõtete suveülikoolid – moodi läinud. Me tahtsime teha midagi pisut teistsugust - keskenduda tudengitele ja õppe-eesmärgile," rääkis TransferWise'i arendusjuht Alvar Lumberg. Kui garage’i tüüpi üritustele saabuvad inimesed tavaliselt juba oma ideega ja asuvad seda seal teostama, siis TransferWise Challenge’i puhul alustasid osalejad nullist uue lähteülesandega. "Nad said 24 tundi, et idee teoks teha. Selle käigus toetasid neid meie mentorid.”

Võidumeeskond nimega Transfer2London lõi 24 tunniga teenuse prototüübi nimega Pool-it, mille taga on Evert Nõlv, Al William Tammsaar ja Vitaliy Lakusta.

“Ühelt poolt lahendas võidumeeskonna teenus igapäevast probleemi – kuidas seltskond, kes näiteks ühise sünnipäevakingituse tarbeks raha kogub, seda kõige lihtsamalt teha võiks. Teenuse muutis aga eriliseks võimalik integratsioon kingitusepoodide ja e-poodidega, kes oma lehele vastavat nuppu paigaldades saaksid ühisostu tegemise võimalust populariseerida ning ühtlasi ka iseend selle abil turundada,” rääkis Lumberg.

Esikolmikusse mahtus veel teenuste turuplats nimega Wishbox, mille puhul žürii tõmbas paralleele USAs kiire tähelennu teinud tarneteenusega Magic. Wishboxi puhul sisestab teenuse kasutaja veebilehel oma soovi, millele inimene teisel pool aitab väikese lisatasu eest lahenduse leida.

Kolmandaks tuli õpetajate abivahend Class Wallet. See võimaldab õpetajatel ning klassijuhatajatel õpilastelt läbipaistvalt ja sihtotstarbeliselt, kas klassiekskursiooni või siis õppevahendite jaoks, raha koguda.

Ideid aitasid lisaks TransferWise’i meeskonnale hinnata LHV jaepanganduse juht Andres Kitter, ASI otseinvesteeringute juht Margus Uudam ja kommunikatsioonibüroo JLP partner Marek Unt.

Eelmisel nädalavahetusel toimunud üritus on TransferWise Challenge sarjas juba kolmas arenduspäev.  Mullu novembris toimunud üritusel pidid osalejad leidma viisi, kuidas kahe osapoole vahel ilma pangadetaile jagamata raha üle kanda. Veebruari üritusel oli rõhk teenuse ärimudelil – kuidas saada kasutajad teenuse eest raha maksma. Aprillikuine finaalüritus keskendus hästi läbimõeldud ja väärtuslikule tootele, millel oleks selge väljund finantsvaldkonnas. 

Kahel esimesel Challenge’il osales sadakond Eesti ülikoolide lõpukursuse tudengit ja välistudengit, kes said proovida programmeerija, disaineri või äriarendaja rolli. Pea pooled osalejatest olid väljastpoolt Eestit siia õppima tulnud inimesed ning IT-tudengite kõrval oli rohkelt ka majandus-, juura- ja ärikorralduse tudengeid. Finaalvõistlusele said kutse end juba esimeses kahes ringis tõestanud 30 parimat.

Kogu Challenge-sarja võitnud tiimi auhinnaks on sõit Londoni tehnoloogiakonverentsile Future Of Web Design ning kohtumine TransferWise’i asutajate Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanniga ettevõtte Londoni kontoris.