Vaatamata sellele, et Linux tuleb kaasa paljude sülearvutitega, ei ole selle turuosa märkimisväärset kasvu märgata. See omakorda on tekitanud Linuxisõprade kogukonnas arutelu, kas poleks mõistlik tegeleda ainult ühe või kahe versiooni arendamisega, vahendab PCPro.

„Ma arvan, et mitmete distributsioonide olemasolu on hädavajalik,“ leiab Torvalds. „Meil on sadu distrosid ja paljud neist on mõeldud nišiturgudele. Seda on vaja — lihtsalt sellepärast, et erinevad turud vajavad erinevaid versioone ja ei ole võimalik, et üks ja ainus versioon kõigi nõudmisi võiks rahuldada.”

Siiski tunnistab Torvalds, et üksteisega võistlevad distrod kujutavad küll endast probleemi, samas on konkurents hädavajalik, et turg saaks otsustada, mis on parim. Lisaks tagab mitmete versioonide olemasolu selle, et arendajad jäävad lõpuni ausaks ja nende loomingut saab üksteisega kõrvutada.

Millist distributsiooni Torvalds ise kasutab? „Ma soovin Linuxidistrot, millel oleks taga piisavalt suur arendajate kogukond ja mida saab lihtsalt alla laadida, installeerida ning täiendada üle võrgu. Samuti peab see versioon olema proaktiivne, nõnda et kasutaja ei peaks ise täiendusi jahtima. See kahandab valiku OpenSUSE, Fedora ja võimalik et ka Ubuntu peale. Viimased kolm aastat on minu eelistuseks olnud Fedora,“ teatas Torvalds.