Need ei kirjelda muidugi LG uusimat tippsaavutust üldse, sest tegemist on tõepoolest hästi toimiva telefoniga, mis tundub käes hoides mugav ja loomulik, kirjutab AM.ee.

Teisalt ei ole mina ilmselt antud telefonile õige sihtgrupp - olen harjunud oma nutikat kaaslast rahakott-ümbrises hoidma, sest nii on kõik vajalik alati kaasas.

Need ümbrised ongi aga enamasti nahaga kaetud, ehk telefoni plastikust, metallist või klaasist korpus ei pääsegi üldse löögile.

Suur, painutatud ekraan ja rööprapsimisvõimalused

Kuna telefon istub käes mugavalt ja füüsilised nupud on paigutatud eht-LG-likult tagaküljele, ei tundu see 5,5-tollise ekraaniga elajas kätte võttes üldse ebanormaalselt suur.

Lisaks selgub telefoni “nägu allpool” lauale toetades, et ekraan on õige pisut nõgus. Mis omakorda teeb püksitaskus hoidmise ilmselt pisut mugavamaks.

Muide, viimasel ajal (vähemalt 3 aastat) ei ole minu kätte sattunud ühtegi LG telefoni. Selgub, et juba vähemalt aastast 2012 saab ka siin - sarnaselt Samsungi suurema ekraaniga mudelitega - mõningaid rakendusi mitmekaupa ekraanil hoida.

Kusjuures ühel juhul jaguneb ekraan lihtsalt kaheks, teise variandina (QSlide) võib näiteks kalkulaatorit hoida taustal avatud netipanga ees. Viimasel juhul saab kalkulaatorit mööda ekraani ringi lohistada, aga ka muuta selle suurust ja läbipaistvust.
Foto: tootja

Mõned imelikud kiiksud

Igapäevasel kasutamisel jäävad silma mõned veidrused. Näiteks ei tahtnud telefon mõnel hommikul voodis pikutades niigi kaua pilti ees hoida, et klahviluku maha saaks võtta.

Üsna tihti kippus ka Bluetooth-ühendus autos täiesti suvalistel hetkedel katkema. Loomulikult suudab üüratu eraldusvõimega ekraan koostöös muu riistvaraga üsna kiiresti aku tühjaks imeda. Hoia laadija käepärast!

Lasin huvi pärast telefonil endale ka paari “Smart Settingut” soovitada. Näiteks pakkus telefon minu esialgse käitumise järgi, et auto sinihambaga ühendudes võiks Spotify automaatselt käivitada. Ometi juhtus nii mõnelgi korral autosse istudes, et kõlaritest hakkas kõlama suurteos nimega "Life’s Good Theme2".

Viimase veidrusena kadus Lottemaa rakenduse uuendusega selle ikoon segastel asjaoludel koduekraanilt ära.

Kokkuvõtteks

LG suudab teiste lipulaevadega rinda pista küll. Tõsi, selle ekraan ei ole kumerate servadega. Ka ei ole tal esipaneelil stereokõlareid.

Küll aga on tal erinevalt konkurentide tippmudelitest vahetatav aku, hä-äääästi natuke nõgus ekraan ja mugavalt kätte sobituv nahast tagapaneel, milleni jõudmiseks kulutati tootja väitel kolm aastat Gangnami nahatootjate uksi.

Seanahka tundub vedavat ainult jõudluse pool, mis jääb numbrites Galaxy S6-le alla pea kõigis proovitud benchmarkides.
Foto: tootja

Nutitelefon LG G4
Hind: 599 eurot (Elion)
Hinne: 5-

TEHNILISED ANDMED:

* Kiibistik: Qualcommi protsessor Snapdragon 808 ja X10 LTE
* Ekraan: 5,5tolline Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538 ppi)
* Mälu: 32GB eMMC ROM, 3 GB LPDDR3 RAM / microSD pesa
* Kaamera: tagumine 16 MP koos F1.8 avaga / eesmine 8 MP koos F2.0 avaga / OIS 2.0
* Aku: 3,000mAh, eemaldatav
* Operatsioonisüsteem: Android 5.1 Lollipop
* Mõõtmed: 148,9 x 76,1 x 6,3 – paksus 9,8 mm
* Kaal: 155 g
* Võrk: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbit/s (3G)
* Ühenduvus: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
* Värvid: [keraamilise korpuse puhul] hall metallik / keraamiline valge / läikiv kuld / [nahaga korpuse puhul] must / pruun / punane

TESTITULEMUSED:

* 3DMark Ice Storm Unlimited - 18 764
* Quadrant Standard - 23 756
* Geekbench 3 - 1102 (single-core) 3374 (multi-core)
* PCMark Work Performance - 4693
* Vellamo:
Browser: Chrome - 4077
Browser: Internet - 3736
Browser: Android WebView - 2870*
Multicore (beta) - 2231
Metal - 2230
* AnTuTu 64bit - 48 584
* Linpack - 1660,976 MFLOPS