Pole ka ime, sest sellised seadmed on endiselt väga kallid ja teiseks poleks ostjatel nendega eriti midagi peale hakata.

Mis mõtet oleks hankida kulukas 3840 x 2160 ekraanilahutust võimaldav teler või projektor, kui kodukinondus keerleb ikka veel 480p, 720p ja parimal juhul Full HD ümber, mille tipuks jääb 1920 x 1080.

Sony tootearendajad ja turustajad on ilmselt õppinud laiema avalikkuse leigest reaktsioonist eelmisele "kõvale sõnale" - 3D-telerite ilmumisele.

Tootjad pakkusid vaatamiseks kaasa nimelt üsna kasutut pahna stiilis 3D võimalusi demonstreeriva klipid ja üks animafilm. Selle tulemusel osteti 3D-telereid vähe ja isegi siis pigem väärt pildikvaliteedi tõttu, mitte kolmemõõtmelisuse kogemiseks.

Sony loodab soojemat vastuvõttu oma 4K telerile, mis "arenenud maailmas" peagi vabalt müügile tuleb. See ei paku mitte ainult kõrget resolutsiooni, vaid tervelt kümmet 4K-vormingus filmi, millega uut taset kogeda.

"Maailma esimese 4K Ultra HD kohaletoimetamislahenduse" kaudu jõuab teleriostja ette valik Sony toodetud linalugusid nagu:

* "The Amazing Spider-Man",
* "Total Recall" (2012),
* "Battle Los Angeles",
* "The Karate Kid" (2010),
* "Salt",
* "The Other Guys",
* "Bad Teacher",
* "That's My Boy",
* "Taxi Driver",
* "The Bridge on the River Kwai".

Esimese kolme puhul võib mõista, miks neid 4K-resolutsiooniga demonstreerida tasub, sest need on uued ja märulirikkad.

Järgnevate puhul jääme lootma kvaliteetsele 4K-sse kolimisele, mis sellist tegevust õigustaks (kuigi kodukinofännid jääksid sama hästi rahule kvaliteetsete Blu-ray väljalasetega, eks.)

Sony teler on muide 84tollise ekraaniga; selle Ultra HD pleier suudab väidetavalt igasuguse video 4K tasemele skaleerida. (Hea, kui see on edukam 3D-telerite nadidest katsetustest tavapilti 3D-sse väänata...)

Sony lubab, et täiendusi ei saa ainult pleieritarkvara, vaid ka vaatamismaterjali-valik.

Teler ilmub vähemalt USAs ja Ühendkuningriigis müügile aasta lõpuks, hinnaks vastavalt 25 000 dollarit ja inglise naela.

Teleriga saab kaasa 4K-pleieri, Sony Xperia Tablet S tahvelarvuti (et seda puldina kasutada), 10 4K-filmi, kogumiku 4K lühifilme ning passive-tehnoloogiaga 3D-prillid. Ega siis tuleviku teler lihtlabase 3D esitamisega enam hätta jää!