Sony tõi juubeli tähistamiseks müügile oma uusima konsooli PlayStation 4 erivariandi, mis meenutab välimuselt just toda päris esimest PlayStationit. Sama kehtib kaasasoleva kraami kohta (pult, jalg, kaamera-lisaseade).

Toode kannab ka sobivat lisanime: Original Grey ehk algupärane hall. Sony tellis kokku ainult 12 300 eksemplari; hind Euroopas on 499 eurot.

Fortesse ma selle kohta algselt uudist ei kribinud, tundus liiga nišikas ja tähtsamaid lugusid oli niigi ees. Aga kae imet: Original Grey PS4 pole lihtsalt juubelitoode, vaid kujunes menukiks.

USA turule saadetud partii müüdi kiiresti läbi. Hind oli muidugi soodsam kui Euroopas nagu moodsa tehnika puhul paraku tavaline, nimelt 499,99 USD. Huvilist tervitavad Sony USA veebipoes kõigest tootelehekülg ja lühiteade stiilis "Tore, et huvi tunnete, aga kaup on otsas. Vabandame!".

Eelneva põhjal võiks eeldada, et äkki Sony üritab kaupa ihaldusväärsemaks muuta ja toob peagi mingi selgituse toel lisaeksemplare müügile... PS4 ise on ju endiselt seesama, mida ammu osta saab ja on ka palju ostetud.

Paraku paistab Original Grey PS4 menu kinnitavat ka veebioksjon eBay, kus leidub (eeldatavasti 499,99 dollari eest soetatud) seadmeid juba tunduvalt krõbedama hinnasildiga. Tagasihoidlikumad küsivad hetkel 2400-2500, mitmed aga kuni 20 000 dollarit!

Sony käsi tervikuna on käinud viimasel aastakümnel väga halvasti. Suurte jamadega on firmat kostitanud ka lähiminevik, nii häkkerirünnaku kui ka muidu palju raha kaotamise tõttu (huviline, otsi linke Forte varasematele lugudele teksti lõpust). Nii et see väike edulugu kulub neile marjaks ära. Õnne!