Vivaz on rikkalikult funktsionaalne (traadita side, HSDPA 3G, A-GPS, sotsiaalvõrkude rakendused), korraliku kõnekostvuse ning lihtsate ja arusaadavate menüüdega, nii et seda ei tahaks nimetada lihtsalt üheks moetelefoniks. 720 MHz protsessori töökiirus on ka korralik ega sunni protsesside järel eriti ootama.

Trump on aga uhke LED-välguga kaamera, mis salvestab 720p videot ja 4:3 vormingu puhul 8,1megapiksliseid pilte (16:9 puhul siiski 6 megapikslit) ning teeb tõesti uhket tööd. Kõrgeim lahutus on 3264 x 2448, esindatud on paljud lisavõimalused nagu näo- ja naeratuse tuvastus, geosildid, makrolaad, puutetundlik fookuspunkti leidmine ja "panoraam", mis teeb automaatselt kolm pilti 45kraadise nurga alt ja liimib need üheks.

3,2tolline TFT LCD puuteekraan (üle 16 miljoni värvi, 360 x 640 lahutus) on muljetavaldavalt selge ja detailne, aga näpuga juhtides mitte ülearu täpne. Õnneks on kaasas krihvel, mis võimaldab ühtlasi vältida koledaid sõrajälgi. Tootja eelistas resistive-tüüpi ekraani lootuses hinda kasvõi natuke vähendada. Huviline peab olenevalt edasimüüjast välja käima tavaliselt 6000-6500 krooni kandis.

Kõige rohkem häiris proovijaid telefoni libe pealispind ja kuju, mis tekitas kartuse, et seda on kerge maha pillata. See nõuab ilmselt uuelt kasutajalt kõige rohkem harjumist. Mõõtmed on muide 107 x 52 x 13 mm ja kaal 97 grammi. Ühendused: micro-USB, 3,5 mm kõrvaklapipistik jm.

Walkmani muusikapleier teeb muusika organiseerimisel-esitamisel head tööd (MP3, AAC, WMA) ja kaasasolevad kõrvaklapid ajavad kvaliteedilt asja ära. Spetsiaalsete Walkman-telefonidega võrreldes on võimalusi siiski vähem; puudub näiteks graafiline ekvalaiser.

Suhtlemisvõimaluste hulka kuuluvad push e-mail, kiirsõnumisaatmine ja täisekraanil QWERTY-klahvistik. QuickOffice'i katseversioon võimaldab luua Wordi, Exceli ja PowerPointi dokumente ning kaasas on PDF-vaataja. Vaba andmeruumi on 75 MB, aga õnneks saab kasutada kuni 16 GB micro-SD kaarti. Selle sisestamiseks ei pea akut eemaldama.

Sony Ericsson tõestab Vivaziga, et Symbiani telefon võib olla moodsama Androidi või Windows Mobile'i seadmega päris võrreldav, eriti tänu uuele kenale liidesele ja kasutamiskergusele. Stiilne aparaat, ja olemasolev on valdavalt väga hästi teostatud. Eriti kaamera.