Uute rakenduste puhul on olulisteks märksõnadeks dialoog ja vestlus, suhtlus tehnoloogiaga. Mitte enam lihtsalt vastuste pildumine, rõhutas Google`i tegevjuht Sundar Pichai.

See käib näiteks esitletud virtuaalse abimehe Google Assistanti kohta. Assistant mõistab vastata ka inimese esitatud jätkuküsimustele ehk sellistele küsimustele, mis tekivad tema antud vastusest esimesele küsimusele.
Üks näide, mis konverentsil toodi, oli järgmine - Pichai küsis, kes on filmi „Mees, kes jäi ellu“ režissöör, mispeale Assistant ütles vastuseks „Alejandro González Iñárritu.“ Pichai jätkas: „näita mulle tema auhindu„ – selles lauses tegelikult režissööri nime ei sisaldu, ent Assistant mõistis konteksti ja andis vastused.

Assistant on sisse ehitatud ka eile esitletud Google Home`i, mis on
mikrofoni ja kõlariga häälkontrollitav koduabiline. See mängib muusikat, vastab küsimustele, lisab kalendrisse sündmusi, kasutab sinu käskudest juhinduvalt erinevaid rakendusi, kutsub taksot ja kontrollib su Chromecasti. Müügile peaks see tulema veel tänavu.

The Verge`i kümneminutiline kokkuvõte presentatsioonist:

Tutvustati ka kaht uut vestlusrakendust. Esimene neist nimega Allo peaks välja tulema suvel. Allo pole seotud Google`i konto, vaid telefoninumbriga ja seda saavad kasutada nii Androidi kui iOSi kasutajad.

Lisaks tavapärasele tekstiedastusele, emotikonide ja piltide vahetamisele on Allol ka mõned omapärased lisad – näiteks on võimalik jutukaaknas oma saadetavat teksti suuremaks või väiksemaks venitada vastavalt sellele, kas sooviksid karjuda või sosistada.

Nutikuse poolelt on Allos mõned eelvalmis vastused – näiteks, kui keegi kutsub sind sööma, pakub Allo sõnumivalikuid „lähme“ või „olen hõivatud“, lisaks pidi rakendus ka õppima, mida rohkem seda kasutada. Ent see kehtib mõistagi inglisekeelsete vestluste kohta.
Ka Assistant on Allosse integreeritud ning sellega on võimalik niisama üksi vestelda või kaasata ta jutuajamisse, mida pead sõbraga. Näiteks siis, kui arutate, kuhu sööma minna, võib Assistant oma soovitusi anda ja laua broneerida.

Duo on Allo videovestlusversioon, mille puhul on omapärane see, et näed otsepilti helistajast oma ekraanil juba enne, kui kõne vastu võtad.

Veel näidati uut VR-platvormi nimega Daydream ja uut Androidi versiooni nimega Android N, mis peaks välja tulema aasta keskpaigas. Uus versioon 2.0 on valminud ka kantavate nutiseadete opsüsteemist Android Wear.