Sellele lisandus aga teine tippseeria, mille sihtrühm on videovaatamise fännid ning keskmisest targemad ja nõudlikumad kasutajad. Ehk glamuurses keeles multimedia-oriented ja power users.

Seeria esimene pääsuke on telefon V10, tootja loetleb trumpidena hüvesid nagu füüsiline tugevus, multimeedia-võimed (neist pikemalt all - pärast tehnilisi näitajaid), microSD mälukaardi pesa ja eemaldatav aku.

Tugevus on saavutatud mitme disaininipiga ja see tähendab, et seade on hetkel levinud tipptelefone arvestades veidi kogukam: 192 grammi, 159,6 x 79,3 x 8,6 mm. Aga mis väiksust sa 5,7tolliselt ekraanilt ikka ootad.

Tagakülg on tugevast silikoonist, mis olla kriimukindel ja mugav kätte haarata. Korpusel on põrutuse vastu kaitsvad elemendid: plastmassist ja silikoonist (üleval ja all) või roostevabast terasest (külgedel). Ekraan on kergelt surve all, mis lisavat samuti põrutuskindlust.

V10 on loodud Snapdragon 808-le ehk jämedalt võttes samale platvormile kui LG tänavune varasem tipptelefon G4. See annab võimaluse spekuleerida, kui võimsat/võimekat seadet oodata.

Tehnilisi näitajaid:

* opsüsteem Android 5.1.1 Lollipop

* 5,7-tolline ekraan (IPS, 2560 x 1440 pikslit, 513 pikslit tollile)

* 2,1-tolline lisaekraan (IPS, 160 x 1040, 513 pikslit tollile)

* kolm kaamerat: üks taga, kaks ees (üks neist seotud lisaekraaniga)

* tagakaamera on 16 MP (F1.8, OIS 2.0), esikaamerad on kumbki 5 MP

* 4 GB muutmälu, 64 GB salvestusruumi, loeb kuni 2 TB microSD mälukaarte

* eemaldatav aku, 3000 mAh

* kiirlaadimine, Quick Charge 2.0

* ei paku juhtmevaba laadimist, aga seda võimaldab tõenäoliselt eraldi müüdav lisaseade (korpus) nagu teiste LG telefonide puhul

* sõrmejäljelugeja

* LTE-A 6, wifi 802.11ac, Bluetooth 4.1, NFC, USB 2.0

* mõõtmed 159,6 x 79,3 x 8,6 mm, kaal 192 grammi

* värvitoonid: kosmosmust, luksuslik valge, moodne beež, ookeanisinine, opaalsinine

Ekraanid

Ekraanid kasutavad Quantum-tehnoloogiat. See on LG vastus quantum dotile, mille abil mitu tootjat on püüdnud hiljuti UHD-telereid edukamalt müüa. See võimaldab väidetavalt paremini värve kuvada.

Lisa-pisiekraan on pidevalt vajamineva info kuvamiseks, nagu kellaaeg, akukestvus, ilm jne. See on tavapärasest energiasäästlikum ja võib kogu aeg aktiivne olla, kui kasutaja nii valib. Kui põhiekraan on aktiivne, saab lisaekraanilt lisa-otseteid valida; need on alati kättesaadavad, kuna ei sega põhi-kasutajaliidest.

Foto: AP

Kaamerate kasutamine

Lisaekraani abil on esiküljel ühe asemel koguni kaks kaamerat, vastavalt 80- ja 120-kraadise vaateväljaga. See võimaldab laiu pilte jäädvustada, mille tarkvara "õmbleb kokku" kahe objektiivi toodangust.

V10 suudab kolme kaamera abil samaaegselt jäädvustada ka rohkem kui üht erinevat pilti/videot - kui tahad hiljem eri vaatenurkade seast valida.

Videosalvestuse puhul saab kõike käsitsi sättida (säriaeg, fookustamine, ISO, kaadrisagedus, valge tasakaal). LG senised seadmed pakuvad taolist vabadust pilte tehes, V10 ka videot salvestades. See lubab tõesti kõik võimaliku riistvarast "välja võtta". Salvestada saab 4K videot.

Kasutusel on nii digi- kui ka optiline pildistabiliseerija. Esimene on suuremate raputuste tasandaja (jalutamine, jooksmine), teine pisemate (autosõit).

Videot saab lasta tarkvaral 15sekundilisteks klippideks "trimmida", et pilkupüüdvamad osad kohe kätte saada. Selle aluseks on analüüsimine, et kui palju videos liikumist on. Kui sa vahepeal tükk aega kogemata põlve filmid, siis see ei tundu algoritmile nii tähtis.

Üks veider tõik

Mis on aga veider: LG ei teata esialgu seadme pakkumisest Euroopas.

V10 ilmub oktoobris LG kodumaal Lõuna-Koreas, seejärel USAs, Hiinas ja "Aasia, Ladina-Ameerika ja Kesk-Ida võtmeturgudel". Aga nn vana maailma kohta mitte sõnagi.

Igatahes on see tähelepanuväärne nutitelefon, kuna pakub eeskujulikke tehnilisi näitajaid ja päris mitut seninägemata asja (kaks ekraani, kaks esikaamerat, manuaalkontroll ka videosätete üle).

Ma ei hakka sellest eraldi uudist tegema, aga üht uuendust pakub ka LG uus nutikell, teise põlvkonna Watch Urbane.

See on nimelt esimene opsüsteemiga Android Wear nutikell, mis sisaldab mobiilsidet (LTE). Vot nii.