Hinna mõttes on suur vahe, kas nutiseadmesse on pistetud näiteks 8, 16 või 32 GB ruumi (suurematest numbritest rääkimata) ja muidugi võtab suure osa sellest ka opsüsteem ja tootja lisatud tarkvara.

Salvestusruumi saab kergesti suurendada muidugi pilveteenuste abil, mis on tänapäevad odavad või tihti suisa tasuta. Ja siis on veel selline tore uus asjake nagu SanDiski juhtmeta välkmäluketas.

See on välimuselt ja olemuselt üsna tavalise mälupulga sarnane, aga kuna nutiseadmetes pole tavasuurusega USB-pesad tavalised ja mõelda tuleb ka kompaktsusele, tuleb kasuks valmidus juhtmevabalt suhelda.

Connect Wireless Stick on põhimõtteliselt nagu isiklik pilveserver, mida saab kergesti kaasas kanda. Sellele saab faile talletada, arvutisse või nutiseadmesse videot või muusikat striimida, või ka määrata arvutit / nutiseadet fotosid-videosid automaatselt sellele laadima.

Parim on sisu arvutist pulgale kopeerida ja siis nutiseadmetele striimida. Just nimelt mitmuses, sest CWS suhtleb kuni kolmega korraga.

Vidinat toidab pisike aku, mis kannatab ühe laadimisega kuni 4,5 tundi striimimist. Sobib Androidi- ja Apple’i aparaatidega, milleks tuleb vastav äpp alla laadida, pakub 16, 32, 64 või 128 GB failiruumi ja maksab USAs vastavalt vahemikus 30 kuni 100 dollarit.

Foto: tootja

Nutiseadme ja arvuti vahel kiiresti sisu vahetamiseks on mitmeid variante nagu donglid, adapterid ja isegi kahe otsaga USB-pulgad, aga Connect Wireless Stick tundub huvitav alternatiiv. Kompaktsem ja mitmekülgsem.

Kui natuke norida, siis toode pole kiireim võimalikest. WiFi on 802.11n ja USB on 2.0. Aga äkki aasta lõpupoole tuleb mitte palju kallim ac/3.0 mudel.