Kui kaks esimest on Galaxy Geari edasiarendused, siis Fiti näol on tegu täiesti uue tootega, vahendab Kiip.ee.

Et Samsungi nutitelefonide müüki tõsta, väidab tootja, et Geari nutikellad töötavad vaid nende poolt toodetud telefonidega. Siiski ei vasta see päris tõele.

Kuna Gear Fit on pärast mõningast kasutust jätnud endast hea mulje, tekkis sportlik huvi, kas see on võimalik saada tööle mõne muu (mitte Samsungi toodetud) Androidi-telefoniga.

Üllatuslikult osutus see lihtsamaks kui võib arvata. Kui eelmise põlvkonna Galaxy Geari puhul pidi selleks telefoni rootima ning nägema palju vaeva, siis praegu piisab vaid õige rakenduse installimisest.

Kuigi me piirdusime oma katsetuses Gear Fiti paaritamisest Nexus 5-ga, peaks see siiski toimima kõigi Androidi-telefonidega.

Küll aga tuleb tõdeda fakti, et ekraanil kuvatav info on täiesti pudru ja kapsad. Ikoonid ja tekst ei ole omavahel seoses ning seetõttu ei ole kella igapäevaselt kasutamine sellises seisus praktiline.

Jah kella tulevad läbi kõik teavitused nagu sissetulevad kõned, Facebooki-sõnumid ning muu. Kui aga siiski tahad endale Fiti soetada ning kasutada seda mõne mitte-Samsungi-telefoniga, pead arvestama, et menüü pead sa juba poes pähe õppima.

Kuidas Gear Fitti ja Nexus 5 paaritada:

* Laadi mõnest Samsungi telefonist alla rakenduse Gear Fit Manager APK-fail

* Toimeta see soovitud Androidi-telefoni (USB, mälukaardi või interneti teel)

* Paigalda rakendus (selleks peab olema kolmandate osapoolte rakenduste installimine lubatud)

* Käivita rakendus ning hakka kella kasutama

Vaata rohkem pilte saidil Kiip.ee.

[HILJEM LISATUD] Ronald: Meile ei andnud teema rahu ning puurisime asja pisut edasi. Installisime APK-faili telefonidele HTC One (M8) ja Sony Xperia Z1 Compact.

Saame kinnitada, et Gear Fit töötab mainitud telefonidel ilma ühegi viperuseta. Kui varasemalt viitasime sellele, et kella ekraanil kuvatav tekst ning pildid ei ühti, siis tegelikult ei pea see paika.

Eelnevalt viidatud anomaalia oli tingitud sellest, et Nexus 5-l oli Gear Fit Manageri rakenduse vana APK-fail ning kellal endal oli uus tarkvara, mis enam ei toetanud vana manager-rakendust.