OZON töötab kui tavaline hiir, millega saab kolmemõõtmeliselt õhus sõrmega viibeldes arvutit või mobiili juhtida. Lisaks on sõrmusel olemas NFC, mis tulevikus võiks asendada näiteks pangakaarti, kirjutab AM.ee.

Ehte- ja moetööstus on aga juba mõnda aega nutiseadmete tööstusel silma peal hoidnud. Nii on ka nutikate sõrmuste lahendusi hakanud tekkima õige mitmeid.

Ringly on üks New Yorgi idufirma, mis arendab nutikaid sõrmuseid, kuid nende sõrme-ehte nutikus peitub tarkades teadetes.

Lisaks on ettevõttega ühendust võtnud MasterCard, et disainitud suure kiviga sõrmusesse hakata mahutama tulevikus ka krediitkaarte ja kontaktivaba makse võimekust. Sama saab tulevikus teha ka OZON-iga.

Praegu aga oskab Ringly kasutajat teavitada erinevatest sõnumitest. iOS-i ja Androidi platvormile mõeldud äpp aitab seadistada, mis teated läbi tulevad (kõned, SMS, e-post, WhatsApp, Twitter, ükskõik milline installitud mobiiliäpp).
Foto: tootja

Igaühe märguandeks saab valida plinkiva tulukese värvi (sinine, roheline, kollane, punane, lilla) ning vibratsioonimustri - kas tehaks üks värin, kaks, kolm või neli kiiret värinat järjestiku. Samuti antakse teada, kui sõrm asub telefonist liiga kaugel (rohkem kui 10-20 meetrit).

Sõrmus ühendub mobiiliga Bluetoothi teel, kaasasolevas karbis saab seda laadida ja kestab, nagu enamik nutitelefone, 24 tundi (või isegi 48 tundi, kui kasutust on vähem).

Ehe pole veekindel ja juveliiri juures ei saa lasta seda parajamaks lihvida. Kuid saadaval on erinevaid suurusi. Kivi võib olla valikus nii poolvääriskivi kui vääriskivi, metallosa on kas 18-karaadisest kullast või pronksi-tsingi sulamist.

Vaata ülalolevas videos, kuidas see tehnoloogiline aksessuaar töötab.