Siin on soovituslik ülevaade, millist pilvepõhist teenust ühel või teisel juhul andmevarundamiseks kasutada.

Parim varundamislahendus: Backblaze

Automaatne andmevarundamine netti on Backblaze'il suurepäraselt käpas. Lihtsalt paigaldage PC- või Mac-arvutisse vastav rakendus (ainult 2 MB alla laadida) ja määrake, mida varuks kopeerida. Lisaks saab seada, kui palju üleslaadimisribalaiust kasutada, et see "torusid umbe ei tõmbaks".

Backblaze laeb üles olenevalt teie internetiühendusest mõne gigabaidi päevas. Protsesi pikkus sõltub muidugi ka andmemahust. Hiljem saate varukoopiad ZIP-failina alla, vähemalt USAs ka lisatasu eest tellida need koju DVD-kettal või USB-mälupulgal.

Varundada saab kõike peale opsüsteemi, rakenduste ja ajutiste failide.

Backblaze'i teenus maksab 5 USD kuus arvuti kohta, või 50 dollarit kogu aasta eest.

Alternatiive: Carbonite ja Mozy on samuti märkimisväärselt head ja sarnased teenused. Carbonite pakub kolmeaastast teenust 130 dollariga, Mozy pakub ka tasuta varianti, kui piirdute 2 GB'ga.

Backblaze edestab neid siiski lihtsuselt (kasutajaliides), kümne keele toe poolest ja valmidusega kogu must töö teie eest ära teha.

Kerge kasutada ja mitmekülgne: Dropbox

Dropbox on hämmastavalt kerge kasutada. Lihtsalt paigaldage programm ja varundamine netti võib alata.

Windowsi, Maci ja Linuxi arvuteid saab automaatselt sünkroniseerida ja kustutatud faile 30 päeva jooksul taastada (tasuline lisavalik on igavene undo history ehk see ajapiirang kaotada). Kraamile saab veebiliidese kaudu ligi igast arvutist ja rakendused on samuti iPhone'ile, iPadile, Androidile ja BlackBerryle.

Dropboxis võib säilitada terveid kaustu, see on nagu pisike pilvesisene kõvaketas. Ka failijagamine on lihtne: valige arvuti- või mobiilirakenduses Share Dropbox Folder ja tippige sisse vajalik e-posti aadress.

Alternatiive: SpiderOak on sarnane ja privaatsuse kaitsmisel tundlikum. Dropbox on meie meelest veidi kasutajasõbralikum (autosünkroniseerimine, failijagamine).

Kumbki pakub igal kuul 2 GB andmeruumi tasuta, Dropbox küsib 100 GB eest 19,99 dollarit kuus, SpiderOak aga 100 GB eest 10 dollarit kuus.

Parim failijagamiseks: SugarSync

SugarSync jagab paljus Dropboxi funktsionaalsust, aga särab valmidusega lasta mitmel kasutajal koos töötada. Selleks on neil uus uus mitme kasutaja vahel sünkroniseerimise võimalus, mis ei sunni ühisprojektide täiendamiseks neid üles ja alla laadima.

Teenusel pole tasuta varianti, küll aga 30päevane tasuta prooviaeg. Hinnad algavad 4,99 dollariga kuus või 49,99 dollariga aastas (30 GB) kuni 24,99 kuus ja 249,99 aastas (250 GB).

Keskkond on tavakasutajale Dropboxist veidi segasem, aga võimaluserikas - mobiilitugi (iPhone, Windows, BlackBerry), muusikastriiming jm.

Alternatiive: eelnevalt kirjeldatud Dropbox on väga sarnane, aga meie hinnangul lihtsam, usaldusväärsem ja mitmekülgsem. Ka on see jõudnud järele sünkroniseerimisvõimaluse poolest. Mõlemad on siiski head.

SugarSync talletab igast kasutatud failist viis viimast varianti; Dropbox säilitab neid 30 päeva ja võimaldab kõiki varasemaid variante alles hoida.

Parim ärikasutajale: Box

Box pakub kontosid nii isiklikuks (1 GB) kui ärikasutuseks (15 GB), ent see meelitab ilmselt eelkõige suuri ärikasutajaid, kes otsivad praktiliselt piiramatut andmeruumi ja nõustuvad maksma turvavaliku eest.

See on skaleeritav ja kohandatav lahendus, mis pakub tundlikule infole korralikku kaitset ja administreerimist puudutavaid valikuid.

Pakkumisi on palju erinevaid: tasuta 1 GB; vähemalt kolm kasutajat võivad jagada 15 GB andmeruumi (15 dollarit kuus); viiskümmend kasutajat võivad jagada 750 GB, jm.

Nad kutsuvad ärikasutajaid täpsemalt oma vajadusi kirjeldama, et luua vastav plaan. Saadaval on ka palju statistikat: allalaadimiste tihedus, kes andmetel ligi käib jne. Kui sisu jagada välispartneritega, saab ka oma firmanime alati nähtavale kohale seada.

Alternatiive: Amazon S3 on samuti suurepärane, kuigi veidi vähem kasutajasõbralik. St, sellest viimase võtmiseks peab sellega tegelema ilmselt veebiproff. Samas saab nüüd kuni 5 GB tasuta, Amazoni veebiteenused sealhulgas.

Tee-ise-pilveandmeruum: Unilium

Unilium võimaldab oma ketaste ja USB-seadmete abil ise pilveandmeruumi luua. Windowsi spetsile läheb see maksma ainult umbes 0,1 dollarit gigabaidile ja andmekandja tüüpe saab vabalt kombineerida, nt kõvakettaid linkida või kombineerida eri Amazon S3 kontodega. Aga teil on vaja korralikke teadmisi.