"Mina ja mu abikaasa tegime alati nalja, et need seadmed kuulavad kõike, mida me räägime," kommenteeris Danielle'i nime kandev naine olukorda kohalikule uudisteväljaandele Kiro 7.

Naine ütles, et paar nädalat tagasi toimunud intsident oli järgnev: talle helistas ta abikaasa töökaaslane, kes teatas, et ta oli just saanud neilt väga kummalise helisalvestise. "Lülitage oma nutikõlar kohe välja," oli mees öelnud. "Teile on sisse häkitud."

Helisalvestis ise sisaldas vestlust, milles kõlariomanikest paar rääkis omavahel puitpõrandatest. Danielle ütles, et nad lülitasid kohe välja Alexa ja sellega ühendatud väiksemad Echo nutikõlarid ning kontakteerusid Amazoniga. Üks Alexa inseneridest vabandas nende ees seejärel nii enda kui ka ettevõtte poolt.

Amazon kinnitas viga ning teatas, et tegemist oli haruldase sündmuste ahelaga: "Alexaga ühenduses olnud Echo nutikõlar muutus aktiivseks pärast seda, kui oli kuulnud kedagi vestluse käigus ütlemas midagi, mis kõlas, kui seadmeid aktiveeriv sõna "Alexa". Järgneva vestluse käigus kuulis nutiseade fraasi, mis aktiveeris sõnumi saatmise funktsiooni," kommenteeriti juhtumit Amazoni poolt.

Pärast seda jätkus ebatõenäoline sündmuste ahel veelgi: nimelt suutis seade vestlusest välja noppida adressaadi nime ning isegi sõnumi saatmise kinnituse.

Amazon ütles, et selline sündmuste ahel on äärmiselt ebatõenäoline, kuid nad teevad tööd selle nimel, et muuta selline olukord veelgi ebatõenäolisemaks.