Seoses NSA, Snowdeni ning ka meie kodumaise (Urmas Paeti telefonikõne) pealtkuulamise skandaaliga on privaatsus ja ohutus saanud vägagi kuumadeks teemadeks. mille üle arutatakse ning mille pealt üritavad mõningad raha teenida, avaldab Digiabi.ee.

Selles postituses tutvustan ma lähemalt kolme telefonimudelit, mis nende loojate sõnul peaksid tagama kasutajatele andmete ohutuse ja andmevahetuse privaatsuse.

Boeing Black

USA suurkorporatsioon Boeing, mis tegeleb peamiselt lennutehnika tootmisega, esitles nende kohta midagi täiesti uut: nutitelefoni.

Boeing Black on pealtnäha tavaline, keskmise hinnaklassi kuuluv, Androidi-telefon. Riistvara võimsuse ega disaini poolest see seade eriti ei hiilga:

* 4,3-tolline ekraan
* ARM Cortex A9 kahetuumaline protsessor, mille taktsagedus on 1,2 GHz
* 1590 mAh liitium-ioon aku
* 2 SIM-kaardi pesa, WiFi, Bluetooth

Kuid antud telefoni teeb eriliseks selle funktsionaalsus: seadmesse on paigaldatud turvasüsteem PureSecure.

See süsteem krüpteerib mälus paiknevaid andmeid, funktsionaalsus muutub vastavalt seadme asukohale, võrgu turvalisusele ja ka vastavalt sellele, kas telefoniomanik kasutab avatud või salastatud telefoniliini.

Boeing Black on täiesti suletud süsteemiga telefon, mis on kaitstud seadme rootimise eest ning erilist tähelepanu pälvib seadme ehitus.

Asi on selles, et antud telefonis ei saa midagi avada, välja võtta ega vahetada. Kui keegi peaks seadmele jõuga kallale minema, hävinevad selle mälus olevad andmed. Just see teebki Boeing Blacki vägagi silmapaistvaks seadmeks.

Kuid kahjuks või õnneks ei jõua selline telefon kunagi poeletidele: see on mõeldud ainult julgeoleku, luureteenistuse ja riigiametnike jaoks.

Loe täisteksti saidil Digiabi.ee.