Tagasihoidlikud on ka selle hind ja pakutavad võimalused. 215 on nimelt arenevatele turgudele suunatud seade, mis pakub vaid seda, ilma milleta oleks piinlik end tänapäeval üldse telefoniks nimetada: kaamera, kõned, sõnumid, internet.

Seadmel on 2,4-tolline ekraan (320 x 240 pikslit), Bluetooth 3.0 tugi, 0,3-megapiksline kaamera ja kahe mini-SIM-kaardi pesad, sest vaesemates piirkondades on levi olemasolu kindlustamiseks mõistlik kuuldavasti korraga mitmele operaatorile maksta.

Okei, mõned mitte-päris-eluliselt-vajalikud lisad on ka siin, näiteks AM/FM-raadio, taskulamp, mp3 pleier ja võimalus valida kolme värvi korpuse vahel (must, valge, roheline). Aga vähemalt kaks esimest võivad eraldatud paikades samuti marjaks kuluda.

Levi osas peab leppima 2G-sidega ja küllap eksisteerib WiFi tugi, kuigi vaevalt uuematele standarditele vastav (nagu 802.11n).

Leidub ka microSD pesa salvestusruumi suurendamiseks, et mp3 pleierile tegevust anda. Äppide osas peab leppima sellega, mis juba paigaldatud: Opera brauser (Mini), Facebook, Messenger, Twitter, Bingi otsimootor.

Selliselt telefonilt ootaks muidugi kaua vastupidavat akut ja siin Nokia alt ei vea. Ooteaeg on kuni 21 päeva, kõneaeg kuni 20 tundi, raadiot kuni 50 tundi, mp3-esitust kuni 45 tundi.

Kokkuvõttes võib öelda, et Nokia 215 on nagu sild nutitelefonide suurlinna ja nuputelefonide äärelinna vahel. Ei kuulu see õieti kummalegi poolele. Mõnes mõttes nagu kahe maailma parim, eriti sihtgrupile mõeldes.

Nokia 215 ilmub selle aasta esimeses veerandis ja selle hind on usutavasti 25 euro ringis.

Põhinäitajad:

* 2,4" LCD-ekraan (320 x 240, tihedus 166 pikslit tollile)
* mõõtmetelt 116 x 50 x 12,9 millimeetrit, kaal 78,4 g
* 8 MB RAM, toetab kuni 32 GB microSD mälukaarte
* 1100 mAh aku