3 ja 5 on keskklassi-seadmed, 6 põhinäitajad on võimsamad, nii et seda saab hetkel Nokia tipptelefoniks nimetada.

Nokia kaubamärgiga nutiseadmeid toodab kuni 2024. aastani Soome idufirma HMD Global, mis lubab kõik kolm telefoni aasta teise veerandi (aprill kuni juuni) jooksul ka laiemalt müügile paisata, lausa 120 riigis korraga.

Hinnad on veel täpsustamata, aga Indias on kolmiku hinnad vastavalt ca 139, 189 ja 229 eurot. Kui vaadata mudelit 6 lähemalt, siis on see 230 euro eest kahtlemata hea diil. Nokia nimetab neid oma kodukal muide ka soovituslike jaehindadena.

* Android 7 opsüsteem, alumiiniumkorpus

* täiskõrglahutusega 5,5-tolline LCD ekraan, Gorilla Glass 3 kaitsekiht

* Snapdragon 430 kiip (kaheksa tuuma, 1,4 GHz), Adreno 505 graafika

* 32 GB andmeruumi ja 3 GB töömälu, kallimas variandis 64 ja 4 / loeb kuni 256 GB SD mälukaarte

* 16 MP tagakaamera, f/2.0, faasituvastus-autofookus, kaksik-LED-välk, 1.0 µm pikslisuurus, näotuvastus, panoraam, HDR, 1080p video 30 k/s

* 8 MP esikaamera, f/2.0, 1,12 µm pikslisuurus, 1080p video

* A-GPS, GLONASS, sõrmejäljelugeja, microUSB 2.0, NFC, Dolby Atmosi heli, 3000 mAh aku

Androidi seadmete levinud miinus on, et opsüsteemi suuremad uuendused saabuvad aeglaselt, kui üldse. Selles võib süüdistada seadmetootjaid, kes lisavad tavaliselt oma eraldi kasutajakeskkonna ja peavad hiljem Androidi uuendused ja oma keskkonna oma kulu eest sobivaks muutma.

Seda on saanud ette heita ka suurimatele Androidi telefonide tootjatele, aga Nokia paistab oskavat teiste vigadest õppida.

Esiteks oli jaanuaris ilmunud Nokia 6 juba niigi Android 7-ga, teiseks jõudis nüüd seadmeni juba väljalase 7.1.1. Kiiduväärt kiirus!

Uusim Android kannab tegelikult järjekorranumbrit 7.1.2, mis on esialgu üsnagi kitsale ringile kättesaadav – valitud Nexuse ja Pixeli telefonid. Sellest pole hullu: kasutajaid kurdavad, et uuendus kipub näpujäljelugeja tööd rikkuma. Las Google teeb enne korda, kui tarkvara laiemalt levib!

Android 7 ilmus mullu augusti lõpus ja on aprilli alguseks jõudnud ligi viiele protsendile Androidi seadmetest, mis aktiivselt kasutusel.