Trolltech on märkimisväärse turuosaga avatud lähtekoodiga tarkvaratootja, mille abil on võimalik toota rakendusi nii mobiilseadmetele, tarbeelektroonikale kui lauaarvutitele. Kuigi firma juured on Linuxipõhised, toetavad Trolltechi programmid ka Windows Mobile’t.

Peale iPhone tulekut on turul toimumas tektoonilised muutused ja inimesed ootavad oma seadmetelt üha rohkem — kui ostavad muusikapala või filmi, tahavad nad selle eest ühe korra makstes kuulda või näha kõikidel oma seadmetel. Trolltechi väljatöötatud Qt tehnoloogia võimaldab jooksutada programme, teenuseid ja sisu sarnase välimusega kasutajaliidese abil erinevatel seadmetel. Analüütikute sõnul aitab Trolltechi tarkvara kasutamine Nokial pakuda sarnast kasutamiskogemust iPhone’ga ja kergemini inkorporeerida oma mobiilitarkvarasse Web 2.0 rakendusi.

Kõige rohkem muret valmistab säherdune liigutus Motorolale, kes kasutab Trolltechi Qtopia tarkvara oma kõikidel Linuxipõhistel telefonidel. Motorola kasutab veel Symbiani tarkvara, mille tootja kuulub samuti suures osas Nokiale. Maailma kolmas mobiilitootja peab ruttu midagi välja mõtlema, et mitte muutuda täiesti sõltuvaks oma peamisest konkurendist.