Operatsioonisüsteemiks on Windows 7 (Starter, Home premium või Professional), protsessor on 1,6 GHz Atom Z530, kõvaketast on 120 gigabaidi jagu, operaatiivmälu 1GB, huvitava lisana aktseleromeeter, 3G kiire mobiilne andmeside-, Bluetooth- ja n-standardi WiFi ühendus. Seade oskab võrgu poolt toetatud A-GPS'i alusel asukohta määrata, sellel on kõrglahutusega pildi tarbeks HDMI väljund ning hind on omasugustest kõrgem - 575 eurot (ca 9000 krooni).

Booklet 3G on silmatorkavalt õhuke - 2 sentimeetrit, kaalub 1250 grammi, SIM kaardi vahetamiseks ei pea seadet välja lülitama ja tarkvaraga on integreeritud Ovi tarkvarateenused (kalender, epost, kontaktid, meedia jne).

Seadmel on veel 3 USB pesa, SD kaardilugeja ja 1,3 megapikseline kaamerasilm ning seadmel on kolm värvi: must, jää (valge) ja asuur (sinine). Minirüperaalile erakordsel kombel, saab seadme akut laadida üle USB ühenduse.

Nokia ise ametlikku poeriiulitele jõudmise aega välja kuulutanud ei ole, kuid teatud vihjeid annab Windows 7-e operatsioonisüstem , nii et see juhtub kindlasti peale 22. oktoobrit.

Puudusena torkab kohe silma, et kui enamiku minirüperaalide puhul pole RAMi vahetamine probleem, siis Booklet 3G-l on operatiivmälu emaplaadile kinni joodetud.

Nokia Booklet 3G-d hakatakse peamiselt pakkuma mobiilsideoperaatorite vahendusel, kes koos andmeside lepinguga annavad selle käest kas päris- või poolmuidu.