Niisiis, järjekordne ehe näide sellest, kui habras on meie võrgupõhine elu. Sageli ei mõtle me sellele, milliseid keerukaid protsesse peavad arvutid, ruuterid ja serverid läbi tegema, et me jõuaksime ühele või teisele netilehele. Üks väike viga võib keeruka jada halvata.

Probleem tekkis, nagu Popular Mechanics vahendab, siis, kui Google hakkas üht interneti ruutimistabelit värskendama. Ruutimistabel on põhimõtteliselt nimekiri, mis koosneb IP-aadressidest koos instruktsioonidega, kuidas nende aadressideni jõuda. Google üritas laiale kübermaailmale "öelda", missuguseid veebiaadresse ta ise omab, ent kogemata sattusid nende vastavasse nimekirja ka mitmete Jaapanite telekomide omad.

Kui netiteenuse pakkujad nagu Verizon tahtsid inimesi nende telekomide aadressidele saata, kasutasid nad Google ruutimistabelist pärinevat valeinfot ja tulemusena juhtus see, et mitmeid Jaapani netikülgi kasutada soovinud inimesed saadeti õige lehekülje asemel kusagile mujale - või õigemini läkitati nad üldiselt eikuskile.

Ehkki Google teatas, et nad märkasid ja parandasid vea umbes kaheksa minutiga, jõudis selle aja jooksul kerkida siiski suhteliselt paks pahandus. Paljud pangad ja suurkorporatsioonid ei saanud oma netiteenuseid kasutada, Ida-Jaapani raudteekompanii kliendid ei saanud netist pileteid osta ja miljonitel NTT Communicationsi klientidel (see on Jaapani suurim telekom) polnud üldse teenust.

Päeva lõpuks oli kõik jälle korras, ent tegu on meeldetuletusega sellest, kui õrn interneti arhitektuur olla võib, nendib Popular Mechanics. Tilluke viga, mille autoriks oli üks firma, viis rivist välja suure osa riigist ja tõeline kriis hoiti ära vaid seetõttu, et keegi suutis vea kiirelt tuvastada ja parandada.