On mõneti irooniline, et viimase nädala jooksul on botid ja Microsoft hoopis teistmoodi kõneainet pälvinud. Nende poolt loodud suhtlusbot Tay muutus Twitteris inimestega suheldes, neilt õppides ja seisukohti omandades ruttu üsna võikaks tegelaseks.

Tagasilöögist hoolimata teatas Microsofti tegevjuht Satya Nadella konverentsil, et „botid on uued äpid.“ Erinevalt tavalistest rakendustest on botid võimelised seoseid looma, õppima ja asju meelde jätma. See saab olema järgmine suur buum, lausus Nadella. Selline suhtlusrobot saab olema muidugi tarkvarapõhine, mitte ringiukerdav rauakolakas.

Arstechnica vahendab, et konverentsil demonstreeriti muuhulgas ka lihtsat situatsiooni, kuidas kasutaja tellis boti kaudu pizzat. Kasutaja lõi botiga suhtluskeskkonna kaudu ühenduse. Bot „mäletas“ tellija nime järgi seda, milline on tema tavaline eelistus, samuti kodust aadressi ja muid olulisi asju, nii et pelgalt paarist reast piisas, et tehing oleks tehtud.

Esitleti ka uusi tööriistu, mille abil arendajad saavad ise hakata erinevaid ülesandeid täitvaid botte looma. Esimene neist kannab nime Microsoft Cognitive Services, mis on arukate rakendusliideste kogumik. See aitab süsteemil näha, kuulda, rääkida, mõista ja tõlgendada inimeste vajadusi. Ehk – aitab luua botte, mis mõistavad ümbritsevat ja inimest. Teine on Microsoft Bot Framework, mis aitab erinevaid botte ehitada erinevatesse süsteemidesse – SMS, Skype, Office ja nii edasi. Niisiis võib olla paari aasta pärast meil kõigil võimalus Skype´is mitte ainult oma sõpradega suhelda, vaid ka suhtlusrobotitele erinevaid ülesandeid jagada ning seda teha üsna igapäevases inimkõnes.