Meizu telefonil pole isegi kõlariauke, ettevõtte mSound 2.0 tehnoloogia võimaldab helil liikuda läbi 5,99 tollise ekraanisisese sõrmejäljelugejaga varustatud ekraani. Ekraani ülaosas on ka telefoni esikaamera, mis pole just lahendatud kõige galantsemal moel - see on lihtsalt peidetud väikese musta ääre sisse.

Kuna telefonil pole isegi laadimispesa, on aku täitmiseks ainus võimalus juhtmevaba laadimine. Meizu sõnul on nad välja töötanud ülikiire juhtmevaba laadimise lahenduse, mis teeb nii Samsungi kui ka Apple'i omale silmad ette. Kui Meizu laadija võimsus on 18 vatti, siis Samsungi ja Apple'i omad on vastavalt 7,5 ja 9 vatised.

Kummalisel kombel pole aga telefon veekindel, vaatamata "aukude puudumisele" korpuses. Telefonil on võrdlemisi tavaline IP68 vastupidavusreiting, mis tähendab, et telefon võib olla kuni 30 minutit kahe meetri sügavuses vees. Tegelikult on telefoni korpuses ka kaks väikest auku, mida tootja millegipärast tunnistada ei taha - üks on mikrofoni tarvis ning teine on telefoni lähtestamiseks. Tõenäoliselt just nende aukude tõttu polegi telefon täiesti veekindel.

Telefoni kasutades puudub vajadus (ja võimalus) füüsilisel kujul eksisteeriva SIM-kaardi kasutamiseks - telefon kasutab vaid eSIM tehnoloogiat, mis tähendab, et SIM-kaart pannakse telefoni sideoperaatori poolt tarkvaraliselt, ilma reaalset SIM-kaarti vajamata.

Rääkides füüsilisel kujul asjade puudumisest, siis on puudu ka füüsilisel kujul eksisteerivad nupud. Nupukohad on küll olemas ning nende abil saab telefoni juhtida, kuid pärisnuppe ei ole ning kõik on lahendatud värintagasiside abil. Kui vajutad näiteks kohale, kus peaks olema helitugevuse tugevamaks muutmise nupp, telefon vibreerib ning helitase muutub. Sama kehtib sisse ja välja lülitamise nupu kohta.

Telefoni täpsemad tehnilised näitajad pole hetkel teada, välja arvatud Snapdragon 845 protsessorikiip ning Bluetoothi 5.0 lahenduse kasutamine. Tõenäoliselt saab telefoni kohta rohkem infot veebruari lõpus toimuval Mobile World Congress messil.