Nüüd on võimalik Google Earthi keskkonnas kuvada Maa-ameti hübriid- ja reljeefikaarti, endiselt saab vaadata katastriüksuste infot ning alla võtta tavalist ortofotot, vahendab Maa-ameti kodulehekülg.

Maa-ameti WMSi kaudu kättesaadavaid andmekihte on võimalik dünaamiliselt sisse ja välja lülitada, need ei ole enam üksteist välistavad.

Nii näiteks on võimalik Maa-ameti 1:10 000 topograafilist kaarti rikastada reljeefvarjutusega, nagu ülaloleval pildil näete.

Maa-ameti ortofotod on Google'i piltidega võrreldes suurema resolutsiooni ja täpsema paigutusega, näiteks GPS-seadmest sisseloetud teejoon asub tee peal, mitte aga tee servas või kõrval.

Kui laete Maa-ameti geoportaalist alla vastava KMZ-faili, avaneb sellele klikkides Google Earthi rakendus koos Maa-ameti kaardikihtidega.

WGS84 koordinaatsüsteemis WMS-teenus: http://kaart.maaamet.ee/wms/alus-geo?

[HILJEM LISATUD] Viimane link võib tavakasutajale olla segadust tekitav, kuna ei avane lihtsalt brauserisse kopeerituna.

See on vajalik neile, kes tahavad geograafilistes koordinaatides Maa-ameti aluskaarte kas oma GIS-tarkvaras (ArcGIS, MapInfo jt) või mõnes geoportaalis (Google Earth, Arcgis Online...) alla võtta.