See mõjub positiivsena, kuna eestimaalane ei saa seadet omandada mugavalt netipoe Google Play kaudu nagu paljude lääneriikide asukad.

Õigemini, ei oleks saanud, sest Google Play esimene partii müüdi vähem kui kahe tunniga läbi ja järgmist peab kaks nädalat ootama.

Negatiivsena mõjub aga üllatus, et 16 GB andmeruumiga Nexus 5 hinnaks kujuneb Eestis tervelt 460 eurot.

Müügile jõuab samuti 32 GB andmeruumiga mudel, mille hinda LG pressiteade ei täpsusta, aga kindlasti on see veel kõrgem.

Foto: tootja

460 eurot pole mõistagi suurim summa, mida inimesed nõustuksid tipptasemel nutitelefoni omandamiseks ohverdama... aga USAs saab sama seadme juba 349 dollariga (260 eurot)! Engadgeti arvustuses on isegi väide, et see on 350 dollari eest parim nutitelefon üldse.

Google'i eesmärk Nexus-telefonide levitamisel on harjutada Androidi-fänne mõttega, et tipptelefon võib olla odav. See oli ka mulluse Nexus 4 sihiks, mis küll praeguseks tootmisest kadunud.

Ilmselgelt ei jaga mainitud mõtteviisi Nexus 5 tootnud LG...

[HILJEM LISATUD] LG vastus minu küsimusele Nexus 5 kõrge hinna tagamaade kohta on selline: LG ja Google'i koostöös valminud Nexus 5 nutitelefoni hinda Google Play Store'is saab kommenteerida vaid Google. LG ei saa Google'i hinnapoliitika üle spekuleerida. Nexus 5 hind on jaemüügis aga kõikidel turgudel Google Play Store'i poolt pakutavast kõrgem ning siin ei ole Eesti erand. Nexus 5 16 GB versiooni hind Eestis saab olema umbkaudselt 460 EUR, mida võib võrdluses teiste Euroope Liidu turgude jaemüügi hinnaga igati konkurentsivõimeliseks lugeda.