Lahendus käes: enam ei pea jooma liiga kuuma või liiga jahedat kohvi
Kui sa ei joo oma kohvi väga kiiresti, seisad iga kohvitassi haarates vastamisi pisemat sorti probleemiga. On kaks võimalust. Esimene variant on see, et alustad kohvi joomist enda jaoks sobiva temperatuuriga jooki mekkides, lõpetad aga jahtunud kohvi lürpides. Teine variant on, et alguses on kohv liiga tuline, nii et seda on raske rüübata. Selleks ajaks, kui kohv oleks jõudnud õige temperatuurini jahtuda, on jook aga tänu sinu pingutustele juba otsa saanud, kirjutab Tarkade Klubi.
Kaks noort USA ettevõtjat usuvad, et küsimus on lahendatav. Nende loodud toode jahutab liiga kuuma kohvi sobivale temperatuurile kolm korda kiiremini, kui see ise jahtuks, ning hoiab seejärel jooki soojana, lubaduste kohaselt suisa kaks korda kauem kui kohv iseenesest soojana seisaks.
Iga kuldne kohviuba meenutav Joulie, nii on toote nimi, sisaldab saladuseks jääva koostisega mittemürgist materjali. Materjali olek muutub kuuma kohviga kokku puutudes tahkest vedelaks, uba akumuleerib seejuures soojust ning ühtlasi jahutab kohvi. Kui kohv, omakorda, on välismõjude tõttu jahtunud alla temperatuuri, mille juures oa sisse peidetud materjal taas tahkeks muutub, annab soojust ära juba uba. Ning seega seisab jook kauem soojana.
Temperatuur, mille juures oa sisu sulama hakkab, on 60 °C. Kõige paremini töötab Joulie suletud kaanega tassis, kõige halvemini aga tavapärases keraamilisest materjalist kruusis. Vajadusel peab korraga kasutama mitut Joulie'd. Vaata ka videost!
Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!